Τρίτη 29 Απριλίου 2008

ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων στους Αγίους Αναργύρους από την καθυστέρηση των έργων κατασκευής του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.
Τα κυριότερα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι εργολάβοι της ΕΡΓΟΣΕ είναι τα εξής:
- Το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί- μόνιμα πλέον - από το κλείσιμο κομβικών οδών(Μεσολογγίου) είναι φρικτό αφού διαδρομές εντός των ορίων του δήμου έχουν χρονικά πενταπλασιαστεί. Επίσης τα τεράστια τείχη μπετόν που έχουν υψωθεί στο κομμάτι του δήμου που ο προαστιακός γίνεται υπέργειος έχουν χωρίσει την πόλη σε ανατολή και δύση δημιουργώντας πατρίκιους και πληβείους στον ίδιο δήμο.
- Η διαρκής κατάληψη πεζοδρομίων και ελεύθερων χώρων από τους εργολάβους έχει εξοργίσει τους κατοίκους που βλέπουν την ΕΡΓΟΣΕ να τους συμπεριφέρεται σαν "στρατός κατοχής" ενώ άμεσος είναι ο κίνδυνος να μην κατασκευασθούν ασφαλείς διαβάσεις πεζών και συνδετικοί δρόμοι που θα σημάνει τον οριστικό χωρισμό των Αγίων Αναργύρων στα δύο.
- Κινδυνεύουν να μην δοθούν στο Δήμο (όπου και ανήκουν) οι χώροι που βρίσκονται πάνω από το υπόγειο κομμάτι του Προαστιακού Σιδηρόδρομου αφού είναι ορατή η απειλή να τους εκμεταλλευθούν ιδιωτικά συμφέροντα.
- Η οικολογική καταστροφή που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες στον "ΠΕΥΚΩΝΑ", παρά τις αντιδράσεις των δημοτών, όπου με την ανοχή της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Νίκου Σαράντη κόπηκαν δεκάδες δέντρα χάρη του έργου, αφαιρώντας με αυτό τον "εγκληματικό" τρόπο ένα σημαντικό κομμάτι πράσινου από την περιοχή.
- Η έρευνα -αποκάλυψη- που πραγματοποίησε το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) έπειτα από αίτημα της Διεύθυνσης Υπηρεσιών (Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας) της ΕΡΓΟΣΕ όπου δείχνει πως η ύπαρξη αμιάντου στα σκύρα των γραμμών είναι 47 φορές υψηλότερα από τα αυστηρά καθορισμένα όρια!!!
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν την προκλητική και σκληρή συμπεριφορά των εργολάβων της ΕΡΓΟΣΕ απέναντι σε πολίτες που περιμένουν εδώ και χρόνια την κατασκευή ενός έργου που υποτίθεται θα βοηθούσε την ανάπτυξη της περιοχής. Όμως δυστυχώς με συμπαραστάτη την αδιάφορη και ανάλγητη δημοτική αρχή των Αγίων Αναργύρων η πόλη μας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οριστική υποβάθμιση.

1 σχόλιο:

Green_revenger είπε...

Λησμονήσατε κάτι σημαντικό : όλος ο χώρος που κάποτε θα απελευθερωθεί, έπρεπε να διαμορφωθεί από την ΕΡΓΟΣΕ. Αμ δε! Κι αν κρίνουμε από τα έργα που γίνονται, φανταστείτε την "ανάπλαση" που μας περιμένει.