Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΤΙ "ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ

Ομολόγησαν την "παρανομία τους" στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αρκετά στελέχη της παράταξης του Κου Σαράντη σχετικά με τους μειωτήρες ταχύτητας. Οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν χωρίς σοβαρά επιχειρήματα σε σημείο να μην έχουν μαζί τους ούτε τα συνημμένα έγγραφα του συγκεκριμένου θέματος που προέβλεπε η εισήγηση στο Δ.Σ.
Ειδικά το επιχείρημα ότι τα σαμαράκια σώζουν ζωές μόνο από άσχετους με τον ΚΟΚ μπορεί να ειπωθεί.
Τόσο στην Ευρώπη αλλά και σε γειτονικούς Δήμους (ΙΛΙΟΝ) υπάρχουν άλλου είδους μειωτήρες ταχυτήτων και όταν πρέπει να μπουν σαμαράκια υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες,δυνατός φωτισμός ώστε ο οδηγός να είναι έτοιμος για να μη πάθει ζημιά και τα δίκυκλα να μην κινδυνεύουν να σκοτωθούν. Όσο για το άλλο επιχείρημα ότι μπαίνουν μόνο μπροστά από σχολεία βλέπουμε ότι κι αυτό δεν ισχύει διότι ούτε επί των οδών Σ. Βενιζέλου ούτε και στην Ν. Πλαστήρα υπάρχουν μπροστά στο δρόμο σχολεία άρα κάτι άλλο εξυπηρετούν εκεί τα σαμαράκια.
Επίσης έχουμε και μια απορία: γιατί ο Δήμαρχος έλειπε από αυτό το Συμβούλιο στο οποίο οι δημοτικοί σύμβουλοι "συμφώνησαν" ότι "παρανομούν" και κινδυνεύουν από μια καταγγελία οδηγού να βρεθούν κατηγορούμενοι όπως έγινε σε άλλους Δήμους;

1 σχόλιο:

xpan είπε...

Όσο περισσότερα σαμαράκια τόσο το καλύτερο. Σκοτώνονται και βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας αυτοί που τρέχουν σαν παλαβοί και όχι τα σαμαράκια.

Μήπως γνωρίζετε οτι το ανώτατο όριο ταχύτητας μέσα στην πόλη είναι 50χαω; Με 50 χαω τα σαμαράκια δεν αποτελούν κίνδυνο.