Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ...

Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε οι πρώτοι που αποκαλύψαμε τα οικονομικά και όχι μόνο χάλια του πρώην "Βούκινου".
Το θέμα μάλιστα παίχτηκε μέχρι και στην εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ".

Εκείνη την περίοδο κατηγορηθήκαμε από τον δήμαρχο,τους διοικητικούς παράγοντες που βούλιαξαν... το δημοτικό αναψυκτήριο, τους κομματικούς παράγοντες μέχρι και από κατευθυνόμενους υπαλλήλους ότι κινδυνολογούμε και υπερβάλλουμε .

Να όμως που ήρθε η δικαίωση για τις αποκαλύψεις μας και το ξεπούλημα συντελέσθηκε προς εκείνους που φιλοξενούν χοροεσπερίδες και πάρτι συγκεκριμένης νεολαίας.

Δυστυχώς και πάλι ο ψευτοπροοδευτικός δήμαρχούλης έχει καταντήσει χειρότερος και από τον ανεκδιήγητο Τρίγκα και φυσικά χάριν της κομματικές νομιμότητας καταφέρνει να ξεγελά αρκετούς από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Να δούμε λοιπόν τι γράφει πολύ εύστοχα και τεκμηριωμένα το http://stousagiousanargyrous.blogspot.com/ για να μην λένε κάποιοι ότι μόνο το agioianargyroinews γράφει ανακρίβειες και εμπαθή σχόλια.


"Το blog λυπάται ειλικρινά που διακόπτει τη θερινή ραστώνη σας, αλλά κάποια πράγματα που γίνονται στο δήμο δημιουργούν εύλογες απορίες. Όχι πως θα μας τις λύσει ο επαναστάτης δήμαρχος. Αυτός προετοιμάζει τις ακτιβιστικές κινητοποιήσεις εναντίον της ΕΡΓΟΣΕ για τους χώρους που θα ελευθερωθούν από τις γραμμές.

Αλλά έτσι, για να προβληματιστούμε κομμάτι.

Αυτό που βλέπετε, το έχουν αναρτήσει σε όλα τα παράθυρα του Βούκινου εδώ και δέκα μέρες. Εύλογα λοιπόν σκέφτομαι, ότι ο δήμος ανακαινίζει το αναψυκτήριο της κεντρικής πλατείας, ένα αναψυκτήριο που, κατά την ταπεινή μου άποψη, έπρεπε να παραμείνει στα χέρια του δήμου, αφού και κερδοφόρο μπορεί να είναι αλλά και κυρίως εξυπηρετεί τους χαμηλο-συνταξιούχους συνδημότες μας.

Αμ δε!!

Παρά τους αυτάρεσκους κομπασμούς του (μέχρι πρότινος) "διευθυντή" του, το Βούκινο δεν ανακαινίζεται από το δήμο και δεν προορίζεται πλέον για δημοτικό αναψυκτήριο. Το Βούκινο νοικιάστηκε σε επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται ενεργά σε παρόμοιες επιχειρήσεις (μπαρ κλπ).

Το τίμημα άγνωστο.

Ο προορισμός του πάλαι ποτέ δημοτικού αναψυκτηρίου κι αυτός άγνωστος. Παραμερίζοντας όμως το εξαιρετικά άστοχο της ενέργειας της δημοτικής αρχής, υπάρχουν και μερικά θεματάκια, στα οποία πρέπει να σταθούμε κατ'αρχήν (και μετά να δούμε τις επόμενες κινήσεις).

Το κυριότερο απ'όλα είναι η νομιμότητα του κτίσματος και, κατ'επέκταση, η νομιμοποίηση της όποιας επιχείρισης θα στηθεί εκεί μέσα. Και η απορία που γεννάται είναι: η άδεια, την οποίαν ασφαλώς θα ζητήσει ο ιδιώτης ενοικιαστής, μπορεί να χορηγηθεί;

Με άλλα λόγια, πληροί τις απαραίτητες προυποθέσεις ο χώρος για έκδοση νόμιμης άδειας; Ή θα ξαναδούμε το έργο του Πευκώνα, όπου ο δήμος απαίτησε εξωφρενικά ποσά από τον πρώην ιδιοκτήτη ενώ ήταν ο ίδιος ανίκανος να του χορηγήσει έστω και μια υποτυπώδη άδεια λειτουργίας;
Το θέμα πρέπει να παρακολουθηθεί από κοντά. Δημοτικές παρατάξεις το ακούτε;

Μήπως (λέω μήπως) θα πρέπει ο δήμος να δημοσιοποιήσει το μισθωτήριο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον ιδιώτη, έτσι ώστε να προβούν (όσοι ενδιαφέρονται) στην όποια νόμιμη κίνηση αυτοί νομίσουν δόκιμη;

Αλλιώς βλέπω ένα ακόμα....Crash .... "

Δεν υπάρχουν σχόλια: