Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ

Από το http://www.dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/

Πάνω από 200.000 στρέμματα γης έχουν παραδοθεί στις φλόγες στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Η καταστροφή δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπάντεχη.
Πριν από δυο μήνες (7 Ιουλίου 2009), το δημοτικό συμβούλιο Αγίων Αναργύρων ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική Αναγέννηση.
Εκεί σημειώνονταν μεταξύ άλλων:
"Οι καταστροφές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στα δάση μας από τις πυρκαγιές αποτελούν τεράστιο διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του λαού που πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 30 ετών που διαμόρφωσαν ένα «δασοκτόνο» θεσμικό πλαίσιο (Νόμοι 998/79, 1734/87 και 3208/2009) με το οποίο ουσιαστικά «όπλισαν» το χέρι των εμπρηστών και παρέδωσαν τα δάση στο έλεος των καταπατητών και οικοπεδοφάγων με τραγικές περιβαλλοντικές συνέπειες.
Διανύουμε ήδη την καλοκαιρινή περίοδο και δυστυχώς διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι τίποτα δεν έγινε, τίποτα δεν άλλαξε.

Η πρόληψη έχει εγκαταλειφθεί τελείως, οι υλικοτεχνικές υποδομές είναι ανεπαρκέστατες και υπάρχουν τεράστια κενά σε προσωπικό τόσο στην Πυροσβεστική όσο και στη Δασική υπηρεσία!
Τα λιγοστά περιαστικά δάση της Αττικής κινδυνεύουν, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την προφύλαξή τους."Διαβάστε όλο το ψήφισμα
εδώ.
Ευχόμαστε να είχαμε διαψευστεί αλλά ένα είναι σίγουρο: για την καταστροφή δεν ευθύνονται κάποιοι σύγχρονοι Νέρωνες. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες. Ούτε ο κακός μας καιρός φταίει ούτε η άδικη μοίρα.
Μέλη των Οργανώσεων Αγίων Αναργύρων του Κ.Κ.Ε. και της Δημοτικής Αναγέννησης, ύστερα από επικοινωνία με το δήμαρχο Ν.Σαράντη, τέθηκαν στη διάθεση της δημοτικής αρχής για την περιφρούρηση του πάρκου "Α.Τρίτσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: