Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΟΥ ΛΕΩ..."

Πριν από 15 μήνες γράφαμε τα εξής καυστικά σχόλια(τα οποία αναπαρήγαγαν αρκετά δημοφιλή blog) για την αδράνεια της δημοτικής αρχής σχετικά με το πράσινο και την αόριστη υποσχεσιολογία που μας είχε αραδιάζει η διοίκηση Σαράντη ότι όλος ο δήμος θα πρασινίσει από δέντρα και ...γκαζόν.
Για να δούμε λοιπόν πόσο επίκαιρο παραμένει μετά από τόσους μήνες η επισήμανσή μας ότι τελικά τίποτα δεν άλλαξε σε τούτη την πόλη προς το καλύτερο.

"Σε οικολογικό μαρασμό οδηγείται η πόλη των Αγίων Αναργύρων από την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής να συντηρήσει το λιγοστό πράσινο της περιοχής αλλά και να αξιοποιήσει τους αρκετούς ελεύθερους χώρους που υπάρχουν στο δήμο μας.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του σημερινού δημάρχου Νίκου Σαράντη υπήρχαν μεγαλόστομες εξαγγελίες για την δεντροφύτευση,για πράσινες διαδρομές για πράσινα πάρκα και άλλα πολλά.

Δυστυχώς λίγους μήνες μετά διαπιστώνουμε ότι τα λιγοστά δέντρα που φυτεύτηκαν στις αυλές των σχολείων δεν μπορούν να ποτίσουν λόγω έλλειψης υδροφόρων οχημάτων (ομολογία αρμόδιου αντιδημάρχου) ενώ οι υπηρεσίες του δήμου έχουν εγκαταλείψει την συντήρηση και φροντίδα του πρασίνου από τις πλατείες, τους πεζόδρομους, τις παιδικές χαρές με τρανό παράδειγμα την νησίδα της Γ. Παπανδρέου στην Ανάκασα όπου το πράσινο χάθηκε ενώ τα δέντρα άρχισαν να ξεραίνονται.

Φυσικά δεν ξεχνάμε και την καταστροφή του Πευκώνα από τους εργολάβους του προαστιακού όπου δεκάδες πεύκα κόπηκαν χάριν ...της ανάπτυξης της περιοχής με την ανοχή και την αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη.

Επίσης μαθαίνουμε ότι οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την πρωτοβουλία πολιτών να δεντροφυτεύσουν κάποιες περιοχές στους Αγίους Αναργύρους διότι ισχυρίστηκαν ότι έχουν οικονομικό πρόβλημα αλλά και έλλειψη εργαλείων και μηχανημάτων για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης.

Παρά ταύτα, η δημοτική αρχή ανήμπορη να φροντίσει το πράσινο και να αξιοποιήσει τους ελεύθερους χώρους της πόλης, ασχολείται με τις πράσινες ταράτσες και τους ψευτο-οικολόγους "επαγγελματίες" της περιοχής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: