Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, η δημοτική κίνηση Αγ. Αναργύρων - Καματερού “αλληλεγγύη” οργάνωσε το πρώτο της χαριστικό παζάρι ρούχων στην κεντρική πλατεία των Αγ. Αναργύρων. Ολο το προηγούμενο διάστημα απευθυνθήκαμε σε φίλους ζητώντας ρούχα και παπούτσια σε καλή κατάσταση αλλά και αντικείμενα, βιβλία, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Το στέκι στην Κωνσταντινουπόλεως γέμισε ασφυκτικά από κούτες και σακούλες.
Το κυριακάτικο παζάρι που οργάνωσαμε..... είναι μια πρόταση - απάντηση της “αλληλεγγύης” με στόχο να ξαναχτίσουμε τους δεσμούς και τις σχέσεις μέσα στη γειτονιά μας. Είναι η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης των πολιτών μεταξύ τους.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς φτωχός. Η ανταλλαγή και η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι μειονέκτημα ούτε μιζέρια. Είναι αντίσταση και μάλιστα δημιουργική σ’ έναν πολιτισμό που δίνει αξία στο περιτύλιγμα αλλά χάνει την ουσία.
Η χθεσινή εμπειρία ήταν συγκλονιστική για όλους μας.
Ντύθηκαν και ποδέθηκαν δεκάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε απόλυτη ανάγκη.
Αποκτήθηκαν εκατοντάδες βιβλίων, παιχνίδια και δεκάδες λούτρινα ζωάκια άλλαξαν χερι, αντικείμενα καθημερινής και όχι μόνο χρήσης μετακόμισαν σε καινούργια σπίτια…
Και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό: περάσαμε όλοι/όλες εξαιρετικά, δουλέψαμε συλλογικά και αντιιεραρχικά κάνοντας αγόγγυστα όλοι/όλες “λαντζα”, γνωριστήκαμε βαθύτερα, γίναμε πιο τρυφεροί…
Αυτή η εμπειρία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και σε άλλες γειτονιές και πλατείες της πόλης μας αλλά και να απλωθούμε και σε άλλες πολλές και διαφορετικές δημόσιες δραστηριότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: