Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

KKE ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ:Η παραχάραξη της ιστορίας δεν θα περάσει



Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο γεγονός της
αποστολής από τη διοίκηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στους δημοτικούς συμβούλους  εισήγησης που αφορούσε τη συμμετοχή του Δήμου στο κατάπτυστο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες 2014-2020». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην παραχάραξη της ιστορίας και την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού. Πρόκειται για μια ακόμα αντικομμουνιστική και ανιστόρητη προσέγγιση που προσπαθεί να ταυτίσει τους κομμουνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στη χώρα μας και στην Ευρώπη στη μάχη ενάντια στο ναζισμό,  με τους φασίστες.

Στην προαναφερθείσα πρωτοκολλημένη εισήγηση με ημερομηνία 5/12/2013 που δεν συσχετίζονταν με κάποιο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αναφέρεται ότι ο δήμος σε συνεργασία με ΜΚΟ προτίθεται να καταθέσει πρόταση  στο σκέλος 1 του προγράμματος που αφορά στην Ευρωπαϊκή μνήμη και συγκεκριμένα τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα).

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 19ης Δεκέμβρη ζήτησαν  εξηγήσεις για το θέμα και κάλεσαν το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει το περιεχόμενο της εισήγησης και τη μεθόδευση που προηγήθηκε.

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος δήλωσε ότι έχει απορρίψει την εισήγηση και αγνοεί τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στα χέρια των δημοτικών συμβούλων.  Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η εισήγηση έχει αριθμό πρωτοκόλλου δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά.

Καλούμε το λαό των Αγίων Αναργύρων-Καματερού να αποδοκιμάσει τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες. Να βγάλει συμπεράσματα για τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει ως επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό, και τους υπερασπιστές της. Να βγάλει συμπεράσματα για τη δημοτική αρχή που ευθυγραμμίζεται με την Ε.Ε. και την πολιτική της.

Η παραχάραξη της ιστορίας δεν θα περάσει.

Την ιστορία την γράφουν οι λαοί που έχουν το δίκιο και τη δύναμη να το επιβάλλουν.



Κ.Ο. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: