Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για την εθελοντική κινητικότητα – Το χρονοδιάγραμμα & τα τέσσερα βήματα

http://www.aftodioikisi.gr/

Την εγκύκλιο για την ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα η οποία βασίζεται στην τροπολογία που ψηφίσθηκε πριν μερικές ημέρες από τη Βουλή δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών.
Στην εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλους τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας διευκρινίζεται ότι η ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα δύναται να πραγματοποιηθεί από 15 Ιουλίου ως 29 Αυγούστου με την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των εργαζομένων.
Παράλληλα, παρέχονται οδηγίες προς «ναυτιλλομένους» για τους φορείς υποδοχείς και το καθεστώς της διαθεσιμότητας και τα τέσσερα βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασία. Στην εγκύκλιο τονίζεται ο εθελοντικός χαρακτήρας της ενδο-αυτοδιοικητικής (και όχι πλέον ενδο-δημοτικής) κινητικότητας και η πλήρης διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των συμμετοχόντων μερών.
Υπενθυμίζεται ότι η ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα χαρακτηρίζεται από ένα μόνον μήνα διαθεσιμότητας και ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου ορίζει ότι οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν στο μέλλον πλεονάζον προσωπικό  »και να τεθούν εκ νέου, άνευ αιτήσεώς του, σε καθεστώς κινητικότητας/διαθεσιμότητας.»
Επισημαίνεται ότι ήδη με την προηγούμενη εφαρμογή του προγράμματος μετατάχθηκαν και βρίσκονται στις νέες τους θέσεις 945 υπάλληλοι.
Δείτε την εγκύκλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: