Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής με βολές εναντίον της "Αλληλεγγύης"

Αγαπητοί συμπολίτες, 

 Η εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο μας είναι η βασική διεκδίκηση μας όλα τα τελευταία χρόνια. Δεν θα αναφερθούμε εδώ σε όλες τις ενέργειες (έγγραφα, επιστολές, μελέτες, συναντήσεις) που έχουν γίνει.
 Ειδικά για τα αντιπλημμυρικά έργα στο βουνό πάνω από την πόλη του Καματερού, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου φθινόπωρου ασκήσαμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση. 
Διοργανώσαμε την μεγάλη συγκέντρωση στο Καματερό όπου εκατοντάδες κάτοικοι απαίτησαν να υλοποιηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα έργα. Σαν αποτέλεσμα των προσπαθειών μας διοργανώθηκε ειδική σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργείων Εσωτερικών, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών, της Περιφέρειας Αττικής και όλων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Εκεί αποφασίστηκε η εκπόνηση μελετών από το αρμόδιο Υφυπουργείο Περιβάλλοντος για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος σε όλη την έκταση του Ποικίλου Όρους. 
Οι καθυστερήσεις στη διαδικασία είναι πραγματικές και η ευθύνη γι αυτές ανήκει στο Υφυπουργείο Περιβάλλοντος. 
Όλες οι προτάσεις που εμείς σαν Δήμος καταθέσαμε (φράγματα ανάσχεσης της ορμής του νερού, λίμνες υπερχείλισης) παραπέμφθηκαν στις επιτροπές και στις μελέτες του Υφυπουργείου Περιβάλλοντος. Είναι λοιπόν απαράδεκτη η προσπάθεια της παράταξης «Αλληλεγγύη» να ρίξει ξαφνικά τις ευθύνες στο Δήμο για τις συνεχείς καθυστερήσεις του Υφυπουργείου Περιβάλλοντος. Ενώ γνωρίζουν καλά στην «Αλληλεγγύη» τι συμβαίνει στ αλήθεια, μια και πρόσκεινται στον ίδιο κομματικό φορέα με την κυβέρνηση. Ενώ γνωρίζουν ότι δεν μας αφήνουν ούτε να ακουμπήσουμε ως Δήμος ούτε τα ρέματα ούτε το βουνό, κατηγορούν με ανακοίνωση τους τον Δήμο. Αντί να πουν με θάρρος την αλήθεια, ότι χάθηκε ένας χρόνος από την κυβερνητική αδράνεια και ότι συνολικά στα αντιπλημμυρικά έργα αν κάτι προχωράει επιτέλους, προχωράει μόνο μετά από τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί ο Δήμος. Δεν μπορεί λοιπόν η παράταξη του κ. Κομματά να έρχεται και να ζητάει και τα ρέστα. Γιατί έτσι αθωώνει τους υπεύθυνους των καθυστερήσεων και διευκολύνει νέες, μεγαλύτερες καθυστερήσεις. 
Εκτός αν τελικά αυτό επιδιώκει ο κ. Κομματάς, να καλύψει πολιτικά την μη εκτέλεση των έργων ρίχνοντας το μπαλάκι στον Δήμο. Δηλαδή δεν νοιάζεται για την πόλη αλλά για τη συγκάλυψη των ευθυνών του Υφυπουργείου Περιβάλλοντος. Αυτό δεν θα το δεχτούμε. Οι αρμόδιοι στο κράτος πρέπει να πιεστούν από Δήμο και κατοίκους μαζί για να εκτελέσουν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζεται ο Δήμος μας.


ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ- ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: