Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

http://anypotahtipoli.blogspot.gr
Πριν από λίγες μέρες το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας αποφάσισε κατά πλειοψηφία και υπέγραψε σύμβαση  με την εταιρεία Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε. κάτι που έχουν κάνει και πολλοί  άλλοι Δήμοι ξεπουλώντας την ανακύκλωση στις ιδιωτικές εταιρίες.


Μεταξύ των άλλων στη σύμβαση αναφέρεται και η παραχώρηση μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων και άλλων χώρων του δημαρχείου και του δήμου για να αναπτύξει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες η εν λόγω εταιρεία που κάποιοι την παρουσίασαν και ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.  


Τα κέρδη βέβαια της εταιρείας πολλαπλά. Δωρεάν διαφήμιση σε αυτήν και σε όσες εταιρίες βρίσκονται πίσω από αυτήν, με την συμβολή του δήμου, την εμπλοκή των σχολείων και των πολιτών, τις συνήθεις ύποπτες συλλογικότητες και τους παρατρεχάμενους του δήμου.


Τα προγράμματα και οι παραχωρήσεις είχαν προχωρήσει πριν να αποφασίσει το Δημοτικό συμβούλιο _διότι ήδη από την επομένη αν όχι την ίδια μέρα είχαν κυκλοφορήσει τα διαφημιστικά του δήμου .


ΑΝ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΟΦΕΛΟΣ  ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ Α.Ε. ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Η ιδιωτικοποίηση της ανακύκλωσης ακόμα και η εκπαίδευση των παιδιών μας γύρω από αυτό το σοβαρό ζήτημα στα χέρια των ιδιωτών............


Η ανακύκλωση είναι αναγκαία με δημόσιο χαρακτήρα και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών στην ανακύκλωση είναι αντικείμενο δημόσιου χαρακτήρα και κανένας ιδιώτης που στόχο έχει το κέρδος δεν μπορεί να το κάνει .Τα παιδιά μας θέλουμε να έχουν κίνητρο το κοινό συμφέρον και όχι την κερδοσκοπία στο κοινωνικό αγαθό που λέγεται περιβάλλον.


   ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ        ΑΝΑΚΥΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ       ΔΗΜΟΣΙΟΥ 
               ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΌΣΙΟΥ ΧΏΡΟΥ 


Να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι από την στιγμή που δεν χρηματοδοτείται ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση .Και δυστυχώς οι τοπικές εξουσίες είναι πρόθυμες.........

Μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο πολλές αναφορές για το πρόσφατο παρελθόν της συγκεκριμένης εταιρίας.ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΝ'ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Που αφορά το Περιστέρι.


«Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ»: η δημοτική αρχή Περιστερίου οφείλει απαντήσεις …


Aνακοίνωση – δελτίο τύπου σχετικά με την αδιαφανή υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Περιστερίου και την εταιρία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. Στην ανακοίνωση πέραν του ότι γίνεται εκτενή αναφορά στα «έργα και τις ημέρες» της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία δέχθηκε αλλεπάλληλες μηνύσεις από άλλους δήμους λόγω της αθέτησης των όρων των συμβάσεων που είχε υπογράψει, αποκαλύπτεται και η σχέση της με λογιστικό γραφείο που ανήκει  σε Αντιδήμαρχο Περιστερίου του Δήμου Περιστερίου
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εισήχθη από την δημοτική αρχή στην ημερήσια διάταξη (θέμα 2) και υπερψηφίστηκε μόνο απ την δημοτική πλειοψηφία η υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Περιστερίου και την εταιρεία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.».
Στην διαδικασία οι εκπρόσωποι της Αριστερής Κίνησης είχαν επισημάνει μεταξύ άλλων :
1) Στο κείμενο της σύμβασης ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ αυτό που ειπώθηκε εισηγητικά από την δημοτική αρχή (πως δήθεν οι πολίτες που θα παραδίδουν στα τερματικά της Εταιρείας ανακυκλώσιμα υλικά θα έχουν εκπτώσεις από τα δημοτικά τέλη), αλλά πως θα έχουν … «εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα» (!), με άλλα λόγια η όλη διαδικασία εκτός από ΤΖΑΜΠΑ υλικά στην «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε» θα προσφέρει και … ΤΖΑΜΠΑ διαφήμιση σε συγκεκριμένους μεγαλεμπόρους.
2) Επισημάνθηκε πως υπάρχουν ΠΛΗΘΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ για τα … «έργα και τις ημέρες» της Εταιρείας αυτής στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα, ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ (με πιο γνωστό περιστατικό αυτό με τον Δήμο Αθήνας πριν λίγα χρόνια), ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ για τις ΥΠΟΠΤΕΣ δραστηριότητες της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.», ενώ ο Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης έχει αφαιρέσει τουλάχιστον δύο φορές (!) την άδεια λειτουργίας από την Εταιρεία επικαλούμενος ΟΡΓΙΟ παρανομιών :
… και πολλά άλλα δημοσιεύματα που ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ μπορεί να βρει ο καθένας με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο.
Η δημοτική αρχή έδωσε τις γνωστές «μασημένες μη απαντήσεις» στις αιτιάσεις μας αυτές (όπως «εμείς αυτά δεν τα ξέρουμε, ξέρουμε απλά πως πολλοί δήμοι ήδη συνεργάζονται με την εταιρεία αυτή») και το θέμα πέρασε άψε σβήσε με τις ψήφους μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας, όπως γίνεται συνήθως δηλαδή …
Μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όμως, υπέπεσε στην αντίληψή μας και το εξής ακόμα περίεργο :
Σε σάϊτ αναζήτησης εταιρειών με βάση το ΑΦΜ (greekafm.com) εμφανίζεται η ακόλουθη εικόνα.
Εδώ βλέπουμε πως η επωνυμία και η ταχυδρομική διεύθυνση είναι όπως εμφανίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας
Όμως ο τηλεφωνικός αριθμός (που μας κίνησε την περιέργεια γιατί είναι εμφανώς Περιστεριώτικος) ανήκει σε γνωστό λογιστικό γραφείο ιδιοκτησίας Αντιδημάρχου (!) του Δήμου Περιστερίου.
Η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
1) Γιατί προωθεί την σύμβαση με μια ιδιωτική εταιρεία εναντίον της οποίας υπάρχουν πλήθος καταγγελιών, μηνύσεων, ανακλήσεις αδειών κλπ ?
2) Πώς γίνεται ιστότοπος αναζήτησης στοιχείων εταιρειών να εμφανίζει στα στοιχεία της ιδιωτικής αυτής εταιρείας ως τηλέφωνό της, το τηλέφωνο του λογιστικού γραφείου που ανήκει σε Αντιδήμαρχο Περιστερίου ?
Αναμένουμε …

Δεν υπάρχουν σχόλια: