Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥΣ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Πρώτοι είχαμε γράψει για τα σχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τον "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ νο2" που θέλει να καταργήσει τις Νομαρχίες και να τις κάνει Περιφέρειες αλλά και να μειώσει τους δήμους σε 400.
Με αγωνία περιμένουν όλοι τις σχετικές ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός πιθανόν στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο παρά το γεγονός ότι η ΚΕΔΚΕ αντιδρά στο σχέδιο και ζητά επίμονα την οικονομική βοήθεια που τις χρωστά το Υπουργείο.
Το σχέδιο σε πρώτη φάση περιλαμβάνει και τον νομό Αττικής όπου προβλέπει ότι οι νέοι δήμοι που θα προκύψουν από τις συνενώσεις πρέπει να έχουν πάνω από 50.000 χιλιάδες κατοίκους.
Αυτό σημαίνει πως ο δήμος των Αγίων Αναργύρων θα αναγκασθεί να συνενωθεί με γειτονικό μικρότερο πληθυσμιακά δήμο (πχ Καματερό) μιας και έχουμε λιγότερους κατοίκους από το όριο που θέτει το Υπουργείο, με αποτέλεσμα να κληρονομήσει και τα προβλήματα του ή να ενωθεί με μεγαλύτερο (πχ 'Ιλιον) και να κινδυνεύει άμεσα με μεγαλύτερη υποβάθμιση η πόλη μας λόγω των νέων τεράστιων αναγκών που θα δημιουργηθούν.
Επειδή οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες περιμένουμε τόσο από την δημοτική αρχή αλλά και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταθέσουν δημόσια τις θέσεις τους για το ζήτημα που προκύπτει και να μας πουν τις ενέργειες θα κάνουν σε περίπτωση που υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: