Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΨΕΥΤΗΣ 'Η ΑΣΧΕΤΟΣ...

Από το http://dimotis-agan.blogspot.com/
Από την συνέντευξη του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων κ Ν. Σαράντη, στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χτύποςonline.

-Κύριε Δήμαρχε, αρχικά θα ήθελα να μας πείτε ποια είναι τα σημαντικότερα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη σας, σε αυτή σας τη δημοτική θητεία;
"Είναι δύσκολο για μένα να σας απαντήσω για το ποιο έργο είναι σημαντικότερο από κάποιο άλλο. Σίγουρα, δεν μπορώ να το αξιολογήσω με κριτήριο το οικονομικό αντικείμενο.


Για τους εργαζόμενους γονείς σίγουρα είναι σημαντικοί οι δύο νέοι, σύγχρονοι βρεφονηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν εδώ και ένα χρόνο ....."


(Ο Μύθος).
Και τώρα η Πραγματικότητα.



Οι "δύο νέοι σύγχρονοι βρεφονηπιακοί σταθμοί που λειτουργούν εδώ και ένα χρόνο" ήταν έργα που εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση, δημοπρατήθηκαν και εκτελέσθηκαν από τους προκατόχους του σημερινού Δημάρχου..Αναφορικά με τους "εργαζόμενους γονείς".
Η Δημοτική Αρχή του κ Σαράντη επέβαλε και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ χαράτσι, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενοι γονείς να πληρώνουν "τροφεία"..... προκειμένου τα παιδιά τους να φιλοξενούνται στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.



Την ιστορική αυτή απόφαση έλαβε κατά την Συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Μαΐου του Σωτηρίου έτους 2008,την αποφράδα εκείνη Πέμπτη.
Επίσης.Το έτος 2008 υπεβλήθησαν 481 αιτήσεις για φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς। Δεκτές έγιναν οι 380 αιτήσεις ήτοι, φιλοξενήθηκαν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς 380 νήπια και βρέφη συνολικά।
.Το 2010 υπεβλήθησαν 600 αιτήσεις και έγιναν δεκτές οι 410. Παρόλο λοιπόν που από το 2009 τέθηκαν σε λειτουργία 2 νέοι βρεφονηπιακοί, προσθέτοντας περίπου 120 νέες θέσεις δυνατότητας φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, μόλις και μετά βίας καλύφθηκαν 30 περισσότερες θέσεις από το πενιχρό 2008.



Ο λόγος είναι ότι, κατά την διάρκεια της θητείας του ο κ Σαράντης αντί να δημιουργήσει, κατάργησε βρεφονηπιακούς σταθμούς!!!
Συνεχίζεται....
Τα στοιχεία που σας παραθέσαμε τα αντλήσαμε από τους ιστοχώρους των μαχητικών δημοτικών παρατάξεων ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΑΠΟΔΡΑΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: