Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από το http://dimotis-agan.blogspot.com/

Πως μια Ηλεκτρονική Πύλη Διακυβέρνησης προϋπολογισμού 300.000 €, κατέληξε ένα απλό portal (της τάξης των 2.000 €) με δελτία τύπου(!), που περιγράφουν την τόλμη, τη μαχητικότητα και τη μοναδικότητα του... Δημάρχου;
Ο λόγος για την Διαδικτυακή πύλη του Δήμου Αγίων Αναργύρων.
Στο πλαίσιο της «Ηλεκτρονικής κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση του πολίτη», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ’ ΚΠΣ , ο Δήμος Αγίων Αναργύρων προκήρυξε διαγωνισμό, με ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 3.8.2006
Σύμφωνα με την προκήρυξη...... ο Δήμος Αγίων Αναργύρων προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό, προϋπολογισμού δαπάνης τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000 ευρώ), συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά για το έργο “Δημοτική Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αγ. Αναργύρων.
Η προκήρυξη όριζε ως χρόνο παραλαβής του παραδοτέου τους 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Το παραδοτέο αφορούσε υπηρεσίες παροχής συμβουλών για θέματα εξοπλισμού - λογισμικού πληροφορικής, ανάλυσης και προγραμματισμού συστημάτων, υποστήριξης - ανάπτυξης -υλοποίησης λογισμικού, συντήρησης και επισκευής λογισμικού και επεξεργασίας δεδομένων.
Σκοπός όλων των ανωτέρω ήταν η αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών επικοινωνίας του πολίτη με τους δημόσιους φορείς με στόχο τη δυνατότητα δημιουργίας one stop shop (έκδοση πιστοποιητικών, αδειών, υποβολή αιτήσεων, κλπ), ανάπτυξης συστημάτων τηλεδιάσκεψης και συστημάτων ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης κοινού, κι όλα αυτά στο πλαίσιο των "Δράσεων που αφορούν στην διοικητική εξυπηρέτηση του πολίτη".
Η χρηματοδότηση ήταν κατά 25% από Εθνική Δημόσια Δαπάνη (Έλληνες Πολίτες) και κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ευρωπαίοι Πολίτες).
4 χρόνια μετά, και 2 χρόνια και κάτι μήνες από την παρουσίαση της Διαδικτυακής Πύλης που έκανε ο κ. Σαράντης ως Δήμαρχος, το μόνο που μας προσέφερε η Διαδικτυακή Πύλη ήταν... 709!!! (αυτοβιογραφικά τα περισσότερα) δελτία τύπου.
Κι όταν λέμε αυτοβιογραφικά εννοούμε πως κάποιος άγνωστος ιστορικός, που ακολουθεί κατά πόδας τον κ. Σαράντη, καταγράφει και περιγράφει την τόλμη του, την αποφασιστικότητά του, την πρωτοπορία του, την μοναδικότητά του....
Καμία ενημέρωση-εξυπηρέτηση των Πολιτών. Καμία γνωστοποίηση των Διακηρύξεων των Δημοσίων Έργων, των Προμηθειών ή της εκμίσθωσης Δημοτικών χώρων. Καμία γνωστοποίηση των προσκλήσεων, καμία ανάρτηση δικαιολογητικών εγγραφών, υπεύθυνης δήλωσης, αίτησης εγγραφής, αίτησης επανεγγραφής, μοριοδότησης ή των Πρακτικών για εγγραφή-επανεγγραφή στους βρεοφονηπιακούς -παιδικούς σταθμούς.
Καμία δημοσίευση για τα θέματα και τις αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής. Καμία δημοσίευση Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
-Πότε υπεγράφη η σύμβαση;
- Τι αφορούσε το παραδοτέο;
-Ο ανάδοχος έχει εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις του;
-Εάν ναι, γιατί η Διαδικτυακή Πύλη δεν παρέχει αυτά για τα οποία κατασκευάσθηκε;
-Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του έργου βάσει των πρακτικών, τι έχει παραλάβει σε σχέση με το σύνολο του παραδοτέου;
-Τι πληρωμές έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον ανάδοχο και επί ποιού παραδοτέου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: