Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ

Από το http://paratiritisagionanargyron.blogspot.com/

Σαράντα τέσσερις (44) οι απολυμένοι από τη Δευτέρα 17/1/2011 και έπονται άλλοι σαράντα (40) τον Απρίλιο.
Επίσης σαράντα επτά (47) εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση και στο Πολιτιστικό Κέντρο παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Τέσσερις (4) εξ αυτών έχουν να πληρωθούν επτά (7) μήνες, ενώ σε άλλους σαράντα τρεις (43) οφείλονται δεδουλευμένα δυο και τριών μηνών
Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Νίκος Σαράντης και η πλειοψηφία του στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011, αποφάσισαν «ωμά και απροκάλυπτα την απόλυση 44 εργαζομένων, προχωρώντας παράλληλα σε προγραμματισμό προσλήψεων νέων συμβασιούχων ανακυκλώνοντας έτσι την ανεργία».
Αυτή την «ανακύκλωση της ανεργίας» ο δήμαρχος την χαρακτήρισε «κοινωνική δικαιοσύνη»!
Με πρωτοβουλία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου που ανήκουν στη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αττικής και της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 11/1, με αίτημα να μην γίνουν απολύσεις και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους εργαζόμενους.
Την Τετάρτη 12/11 οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κατάληψη στο χώρο του γκαράζ, ενώ ακολούθως αποφάσισε να ενεργοποιηθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου που κατά τη συνεδρίασή του αποφάσισε:
1) Τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για περαιτέρω κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων.
2) Κατάθεση αιτήματος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης ώστε να να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, μετά τη λήξη της σύμβασής του, τόσο από το Δήμο, όσο και από τα Νομικά Πρόσωπα και τους Οργανισμούς, μιας και οι εργαζόμενοι όχι μόνο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, αλλά είναι απαραίτητοι και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.
Την Πέμπτη 13/1 όντως πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία παραβρέθηκαν οι υπό απόλυση εργαζόμενοι, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και εκπρόσωπος του Συνδικάτου ΟΤΑ. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μετά από τη συζήτηση που διεξήχθη εν μέσω αντεγκλήσεων κατατέθηκαν τρεις προτάσεις, μία από το δήμαρχο και την πλειοψηφία του και άλλες δύο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και οι οποίες μπήκαν όλες σε ψηφοφορία και όχι κατά αντιπαράθεση όπως συνηθίζεται και είναι το φυσιολογικό.
Την πρόταση του δημάρχου που δεν απαντούσε στο πρόβλημα κι έδειχνε την πόρτα της απόλυσης των εργαζομένων υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, την καταψήφισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (Κατσαντώνης) και της Ενωτικής Πορείας (Δανάκος) ενώ η Αλληλεγγύη (Τερζόγλου) ψήφισε λευκό.
Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωση ήταν «να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους , χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Τέλος η πρόταση που υποστήριξαν από κοινού οι παρατάξεις Ενωτική Πορεία και Αλληλεγγύη ήταν «Το έργο και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η παραμονή τους στις θέσεις τους είναι απαραίτητη και συμφέρουσα για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και των νομικών προσώπων.
Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να τους διατηρήσουμε στις θέσεις τους πέραν του συμβατικού χρόνου και να τους καταστήσουμε αορίστου χρόνου».
Η ανακοίνωση της ΔΑΣ στις 14/1/2011, για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Η Διοίκηση του Δήμου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε ωμά και απροκάλυπτα την απόλυση 44 συναδέλφων με ελαστική σχέση εργασίας, με την αιτιολογία της «κοινωνικής δικαιοσύνης».
Ουσιαστικά δηλαδή την ανακύκλωση της ομηρίας και της διατήρησης αυτών των σχέσεων εργασίας, παρότι υπήρχε πρόταση από Δημοτική παράταξη, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών καθώς επίσης να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να δώσουμε αρνητική απάντηση στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία εντάσσεται στην συνολικότερη ασκούμενη πολιτική των απολύσεων, των περικοπών και του τσακίσματος κάθε εργατικού δικαιώματος.
Προτείνουμε να προχωρήσουμε από σήμερα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις οποίες και θα κλιμακώσουμε, όπως επίσης και του ανοίγματος του θέματος των απολύσεων στις γειτονιές των Αγ.Αναργύρων και Καματερού, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης στην πολιτική που η κεντρική εξουσία «χτυπάει, και η τοπική διοίκηση χορεύει»
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Όλοι οι εργαζόμενοι την Τρίτη 11/1/11 στις 17:30 μμ στο Δημαρχείο Αγ. Αναργύρων στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί για να απαιτήσουμε:
ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣ0Κ σε ευθεία γραμμή με τους δημάρχους υλοποιούν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» επεκτείνονται ακόμα περισσότερο οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και η εφαρμογή και άλλων αντιλαϊκών μέτρων. Οι Δήμαρχοι γνήσιοι εκφραστές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, όλα αυτά τα χρόνια εφάρμοσαν όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, έχοντας τους εργαζόμενους σ' ένα καθεστώς ομηρίας και. ανασφάλειας. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της σημερινής Δημοτικής Αρχής που συμφωνεί με αυτή την πολιτική των συμβάσεων, εφάρμοσε και υλοποίησε τις αντεργατικές κατευθύνσεις της εκάστοτε Κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια.
Σαράντα τέσσερις (44) εργαζόμενοι από τους Αγ. Αναργύρους μένουν χωρίς δουλειά στις 16/1/11.
Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή προχωράει με βάση τον προγραμματισμό προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ στην πρόσληψη νέων συμβασιούχων ανακυκλώνοντας την ανεργία.
Με τις απολύσεις που προβλέπονται, είναι δεδομένο ότι οι υπηρεσίες όλες του Δήμου θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας με αποτέλεσμα να εκχωρηθούν υπηρεσίες σε ιδιώτες, ήδη συμβαίνει με τμήμα του πράσινου και της οικονομικής υπηρεσίας. Σοβαρές θα είναι οι συνέπειες για το λαό των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού στην τσέπη αλλά και στις κοινωνικές παροχές που είναι υποχρεωμένος να παρέχει ο Δήμος.
Επιπλέον, στο χώρο των Αγ. Αναργύρων, τέσσερις (4) εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου είναι 7 μήνες απλήρωτοι, ενώ σαράντα τρεις (43) συμβασιούχοι δεν έχουν πληρωθεί δυο και πλέον μισθούς. Το ότι είναι με συμβάσεις έργου δεν δίνει σε καμία Διοίκηση το δικαίωμα να αφήνει εργαζόμενους απλήρωτους αδιαφορώντας για τις συνέπειες που υπάρχουν για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι είναι ανάγκη να βάλουμε φρένο στην κατάσταση αυτή.
Να διατρανώσουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τη λογική της ελαστικής δουλειάς και της απλήρωτης εργασίας, τη λογική του «αναγκαίου κακού» στο όνομα της διάσωσης από την κρίση, κρίση που δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα μας καλούν να βάλουμε πλάτη.
Η λήξη των συμβάσεων για μας αποτελεί απόλυση και δεν αντιμετωπίζεται με υποσχέσεις και «κροκοδείλια δάκρυα», αλλά με την ενότητα όλων των εργαζομένων και με αγώνα για:
• Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου με τη λήξη της σύμβασης του.
• Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων χωρίς καμία καθυστέρηση στο μέλλον.
Η προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: