Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κάλεσμα προς τους Δημότες για τη συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης.


Η οικονομική κρίση που περνά η χώρας μας έχει δυστυχώς μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές όλων μας και πολύ περισσότερο στις ζωές όσων συνανθρώπων μας ανήκουν στις χαμηλότερες οικονομικά τάξεις. Η οικονομική κατάσταση έχει εξωθήσει πολλούς συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τις βασικές βιοτικές ανάγκες τους.


Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού αφουγκράζεται τις ανάγκες των δημοτών του και προσπαθεί να εξασφαλίσει γι’ αυτούς τις παροχές εκείνες που θα τους προστατεύσουν από την εξαθλίωση.


Την περίοδο του εορτασμού των Χριστουγέννων υπήρξε πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης στην έκκληση της Κοινωνικής Υπηρεσίας για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλέον ευάλωτους στην οικονομική κρίση συμπολίτες μας. Η προσφορά αυτή των συμπολιτών μας έδωσε τη δυνατότητα ενίσχυσης – σε συνδυασμό με τα άλλα προγράμματα της Κοινωνικής Υπηρεσίας – περίπου 400 οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της φτώχειας.


Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση δυστυχώς επιδεινώνεται συνεχώς και η μοναδική δυνατότητα που έχουμε για να διατηρήσουμε τη συνοχή του κοινωνικού ιστού της πόλης και να αποφύγουμε την εξαθλίωση των πιο αδύναμων είναι η ανάπτυξη του αισθήματος αλληλεγγύης και η έμπρακτη παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του καθενός από εμάς.


Την περίοδο του εορτασμού του Πάσχα, η Κοινωνική Υπηρεσία διέθεσε χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου με σκοπό την ενίσχυση ατόμων και οικογενειών που βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση. Έτσι, 213 άτομα και οικογένειες επωφελήθηκαν από αυτό το πρόγραμμα και ενισχύθηκαν με είδη παντοπωλείου και κρεοπωλείου για το πασχαλινό τραπέζι.


Η προσπάθεια, όμως, πρέπει να συνεχιστεί και για να μπορέσουμε όλοι μαζί να τη συνεχίσουμε, ζητούμε την προσφορά τυποποιημένων και μακράς διάρκειας τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν, όπως πάντα, με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια και κατόπιν κοινωνικής έρευνας από το επιστημονικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας, και υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Σωτήριου Καμαρινόπουλου, σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη.


Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνεται:


1)    Στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (δ/νση: Ι. Μέρλα & Δημοκρατίας, Άγιοι Ανάργυροι, τηλ. επικοινωνίας: 213-2039921, 213-2039833), υπεύθυνες κ. Πρεκετέ Ιωάννα και κ. Τζανετή Κατερίνα.


2)    Στο Α’ ΚΑΠΗ Καματερού (δ/νση: Β. Γεωργίου 13, Καματερό, τηλ. επικοινωνίας: 210-2315240), υπεύθυνη κ. Ισιδώρα Λιούλη.


Σε περίπτωση μεγάλου όγκου αγαθών, θα προηγείται συνεννόηση με τους υπεύθυνους για τον τρόπο παραλαβής τους.


Η συμβολή σας στην προσπάθεια αυτή που καταβάλλει ο Δήμος μας είναι πολύ ουσιαστική, καθώς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη τη βοήθεια όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: