Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του Δήμου για την προστασία του πρασίνου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως


Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
 
Το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης του προαστιακού σιδηροδρόμου και της επιφανειακής διαμόρφωσης της κεντρικής λωρίδας της οδού Κωνσταντινουπόλεως σε χώρο πρασίνου με ποδηλατόδρομο πλησιάζει στην ολοκλήρωση του.
Ήδη τοποθετήθηκαν τα νεαρά δένδρα και φυτά μαζί με το σύστημα για το αυτόματο πότισμα τους. Για την προστασία των δένδρων και φυτών μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά αλλά και του απαραίτητου για την ανάπτυξη τους, συστήματος ποτίσματος, τοποθετήθηκε περιμετρικά του χώρου πρασίνου, μεταλλικός φράχτης.
Ο φράχτης αυτός δεν θα είναι μόνιμος αλλά θα απομακρυνθεί μόλις αναπτυχθεί ικανοποιητικά το πράσινο. Έτσι δεν θα υπάρχει καμιά αισθητική επιβάρυνση του νέου χώρου πρασίνου.
Για να διευκολύνεται η διέλευση των πεζών έχουν προβλεφθεί διαβάσεις που διασχίζουν τον χώρο πρασίνου, κάθε περίπου 50 μέτρα. Στις διαβάσεις αυτές διακόπτεται και ο προσωρινός μεταλλικός φράχτης, κατά τρόπο που δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στη διέλευση των πεζών. Άλλωστε και στο μέλλον, μετά την απομάκρυνση του μεταλλικού φράχτη, ο σωστός τρόπος να διασχίζουμε τον χώρο  πρασίνου θα είναι μέσα από τις διαβάσεις, χωρίς να πατάμε το πράσινο.
Ένας παραπάνω λόγος να διασχίζουμε τον χώρο πρασίνου μόνον από τις ειδικές διαβάσεις είναι η ασφάλεια πεζών και ποδηλατιστών, γιατί όπως αναφέραμε ήδη στο κέντρο του χώρου πρασίνου διαμορφώνεται ποδηλατόδρομος. Ο προσωρινός μεταλλικός φράχτης χρησιμεύει και σαν μέτρο προστασίας για την αποφυγή τέτοιων ατυχημάτων από την απρόσεκτη είσοδο πεζών και ιδιαίτερα παιδιών στον ποδηλατόδρομο, έως ότου όλοι συνηθίσουμε τη νέα διαμόρφωση της οδού Κωνασταντινουπόλεως.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και την φροντίδα που θα δείξετε για την προστασία των νεαρών δένδρων και φυτών που αύριο θα ομορφαίνουν την πόλη μας.
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
 
ΝΙΚΟΣ Α. ΣΑΡΑΝΤΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: