Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 5 Ιουνίου στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απαξίωση και εγκατάλειψη του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», στην είσοδο του Πάρκου από την Λ. Φυλής, στις 9 το πρωί. Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης" αποτελεί έναν χώρο πρασίνου μεγάλης σημασίας για τη Δυτική Αθήνα. Μια μοναδικής οικολογικής αξίας και ομορφιάς έκταση 1150 στρεμμάτων που περιλαμβάνει υδροβιότοπο όπου φιλοξενούνται περίπου 145 διαφορετικά είδη πτηνών. Το Πάρκο συγκεντρώνει κάθε εβδομάδα χιλιάδες επισκέπτες, στην πλειονότητα τους οικογένειες με παιδιά. 
Ο χώρος αυτός δεν θα υπήρχε σήμερα χωρίς τη φροντίδα και τη δράση της Αυτοδιοίκησης. Γιατί εδώ και 20 χρόνια οι Δήμοι και ο ΑΣΔΑ πραγματοποιούν με δικά τους χρήματα εργασίες στο Πάρκο για τη συντήρηση του πρασίνου και των υποδομών. 
Με μεγάλη ανησυχία όμως παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να διαμορφώνεται και πάλι μια αρνητική κατάσταση στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης", μια εικόνα εγκατάλειψης που αδικεί τη Δυτική Αθήνα και τους κατοίκους της. Δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθεί στην απαξίωση και να απειληθεί με οικολογική καταστροφή το Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης". Διεκδικούμε την άμεση παραχώρηση κάθε αρμοδιότητας για τη διαχείριση του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" στον ΑΣΔΑ και τους όμορους με το Πάρκο Δήμους, με τους αντίστοιχους πόρους για τη συντήρηση και τη λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: