Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΣτΕ: Νέα Επιτροπή από σήμερα για τις προσλήψεις τους ΟΤΑ

 
Νέα προεκλογική περίοδος από το περασμένο Σάββατο για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και νέα Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 (σ.σ: νόμου Πεπονή) στο Συμβουλίου της Επικρατείας από σήμερα για τις εξαιρέσεις στις προσλήψεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Η προηγούμενη Επιτροπή έπαψε να υπάρχει έπαψε να υπάρχει με την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου.
Το λέει άλλωστε καθαρά ο νόμος Πεπονή: η Επιτροπή υπάρχει και δημιουργείται την επομένη της προκήρυξης των εκλογών και διαλύεται με την ορκωμοσία της εκάστοτε, νέας κυβέρνησης (αποτελείται από έναν σύμβουλο Επικρατείας ως πρόεδρο και δύο παρέδρους ως εισηγητές· διορίζεται, δε, από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας).
Όπως μαθαίνει η aftodioikisi.gr, εκατοντάδες είναι τα αιτήματα των δήμων της χώρας προς την αρμόδια Επιτροπή προκειμένου να γίνουν εξαιρέσεις σε προσλήψεις στους ανταποδοτικούς τομείς, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες σε ανταποδοτικούς τομείς, όπως, για παράδειγμα, η Καθαριότητα, η Πυρασφάλεια και οι βρεφικοί σταθμοί.

Για την επιστολή που έστειλε στη συγκεκριμένη Επιτροπή ο τέως υφυπουργός Εσωτερικών, ζητώντας εξαιρέσεις στις προσλήψεις στους δήμους, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: