Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ξέχασε... η διοίκηση Σαράντη την υπογειοποίηση των δικτύων υψηλής τάσης της ΔΕΗ

Ένα μεγάλο θέμα που έχει ξεχαστεί από την σημερινή διοίκηση Σαράντη είναι και η υπογειοποίηση των δικτύων υψηλής τάσης της ΔΕΗ.
Αρκετοί δημότες αλλά και σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων κατά το παρελθόν έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στα Μέσα Ενημέρωσης για τους πυλώνες που βρίσκονται στις αυλές των σχολείων και δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο και το κολυμβητήριο και την επίκινδυνη ακτινοβολία που εκπέμπουν.
Η υπογειοποίηση που ζητά η δημοτική αρχή είναι μία αρχή αλλά όμως Έλληνες και ξένοι επιστήμονες επιμένουν ότι αν και στην υλοποίηση της υπογειοποίησης δεν τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες τότε υπάρχει ο κίνδυνος η ακτινοβολία που εκπέμπεται να είναι μεγαλύτερη και από τις εναέριες γραμμές.
Επίσης σε δήμους όπως του Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας αλλά και δήμων της Θεσσαλονίκης η υπογειοποίηση έχει προχωρήσει που σημαίνει ότι η διοίκηση Σαράντη συνειδητά ξεχνά να λύσει το επίμαχο θέμα.
Επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό, καλό είναι η διοίκηση του δήμου να προχωρήσει σε άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες για να βρεθεί η καλύτερη λύση που θα συμφέρει τους πολίτες και θα απομακρύνει τον θανατηφόρο κίνδυνο της ακτινοβολίας από τους κατοίκους του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: