Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πολλαπλασιαστικά χρήσιμη η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, για όλους εμάς που βρεθήκαμε στο δρόμο, στις πλατείες, που συμμετείχαμε στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των εργαζομένων, στις παρελάσεις, στις απεργίες και τις καταλήψεις των χώρων δουλειά μας το ζητούμενο είναι όλοι οι αυτοί οι αγώνες να εκφραστούν και μέσω της κάλπης, ώστε την επόμενη μέρα το διακριτό αγωνιστικό ρεύμα του κινήματος να πολεμήσει από καλύτερη θέση.
Η κοινοβουλευτική αριστερά είτε με τις φαντασιώσεις της για σοσιαλδημοκρατική εξουσία και τους λαϊκισμούς της περί ενότητας που φτάνουν στα όρια της εξαπάτησης (βλέπε μονοεδρικές, bonus εδρών) είτε με τα υπεραριστερά συνθήματα για λαϊκή εξουσία που συνοδεύονται με άρνηση (έως εχθρική αντιμετώπιση) να συμμετάσχουν ενωτικά στους λαϊκούς αγώνες, ακόμα κι αν αυξήσει τα ποσοστά της δεν μπορεί (θέλει;) να ανταποκριθεί στις ανάγκες του χειμαζόμενου λαού και να συμβάλει στην οργάνωση της πάλης του.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όλο το προηγούμενο διάστημα ανταποκρίθηκε πολλαπλασιαστικά σε σύγκριση με τα μεγέθη της. Αν και είχε λιγοστές δυνάμεις βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων. Από την Κερατέα μέχρι τη Χαλυβουργία κι από την πλατεία Συντάγματος ως τις λαϊκές συνελεύσεις των συνοικιών.
Χωρίς να υπάρχει καμιά αυταπάτη για τις δυνατότητες και τα όρια του κοινοβουλευτικού δρόμου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη βουλή μπορεί να χαλάσει την «παράσταση». Μπορεί να συμβάλει ακόμα και σε διεργασίες στους συντρόφους μας του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην επηρεαστεί κανείς με τη θεωρία της χαμένης αριστερής ψήφου που δειλά – δειλά μας λένε οι όποιοι σύντροφοι. Ίσα – ίσα, μεταξύ των 2-3 βουλευτών επιπλέον του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμότερη είναι η παρουσία 7-8 βουλευτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Δεν πρέπει κανείς να έχει αμφιβολία ότι η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι πολλαπλασιαστικά χρήσιμη έως απαραίτητη, για την ανάπτυξη των αυριανών δύσκολων αγώνων.
Άγιοι Ανάργυροι
Κώστας Σολωμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: