Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΥΠΕΣ: Εκλογές Low Budget και με την παλαιά απογραφή

 
Η προσπάθεια συμπίεσης του κόστους των εκλογών αλλά η επιβεβαίωση ότι θα γίνουν με την παλαιά απογραφή ήταν τα βασικά συμπεράσματα από την επίσκεψη* του πρωθυπουργού Π. Πικραμένου στο υπουργείο Εσωτερικών και τη σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργοί Εσωτερικών Α. Μανιτάκης, Δικαιοσύνης Χρ. Γεραρής και Επικρατείας Α. Αργυρός αποφασίσθηκε η διακομματική επιτροπή να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη, ενώ τονίσθηκε ότι βασικός στόχος είναι η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
«Με χαρά διαπίστωσα ότι το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή. Ωστόσο, υπάρχει κάποιο ζήτημα το οποίο θα μας απασχολήσει:  Η οικονομική δαπάνη για τις νέες εκλογές, καθ' ότι έχουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο αλλεπάλληλες εκλογές. Θα κοιτάξουμε και θα εργαστούμε προς την κατεύθυνση της συμπιέσεως του κόστους των εκλογών αυτών, σε συνεννόηση βέβαια και με τα πολιτικά κόμματα και με τη διακομματική επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Μανιτάκης: Θα ξοδέψουμε όσο λιγότερα χρήματα απαιτούνται
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις επιχορηγήσεις προς τα κόμματα, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ακόμα σε συζήτηση, θα τα εξετάσουμε όλα αυτά, περιμένουμε και τον οριστικό απολογισμό των δαπανών που είχαμε μέχρι τώρα. Θα δούμε τι καινούρια προβλήματα έχουμε, τι δαπάνες απαιτούνται και πόσα μπορούμε να εξοικονομήσουμε. Πάντως, αυτό που θα κάνουμε είναι να ξοδέψουμε όσο λιγότερα χρήματα απαιτούνται, χωρίς φυσικά να στερήσουμε αυτή τη δίκαιη αποζημίωση για αυτούς που πράγματι θα ασχοληθούν με την εκλογική διαδικασία.»
Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την τελευταία απογραφή, ο κ. Μανιτάκης τόνισε: «Δεν έχουμε λάβει από την αρμόδια αρχή και εξ' όσων γνωρίζω, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αποτελέσματα. Άρα, εκ των πραγμάτων, αντικειμενικά είναι αδύνατο να διενεργηθούν οι εκλογές - λόγω και των προθεσμιών που έχουμε -με την καινούρια απογραφή.»

 http://www.aftodioikisi.gr/kommata/19958

Δεν υπάρχουν σχόλια: