Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΣΤΑ «ΚΑΓΚΕΛΑ» ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

 

Οξύνεται η αντιπαράθεση των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και της κυβέρνησης μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει στη διαγραφή από το Δημόσιο εργαζομένων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας*. Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποφασίσει είτε να απεργήσουν είτε να απέχουν το επόμενο τετραήμερο απ' όλες τις εργασίες, ενώ την Κυριακή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συνεδριάση εκ νέου για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με το δεδομένο ότι είχε ήδη ληφθεί απόφαση για 48ωρη την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και συμμετοχή στην 24ωρη της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου αλλά και ότι με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι non stop, ο κίνδυνος οι πολίτες να κάνουν γιορτές με σκουπίδια στους δρόμους είναι πλέον ορατός.
Χαρακτηριστική των προθέσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ να μην αφήσει τόσο εύκολα τον αγώνα κατά της διαθεσιμότητας είναι και η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσής της για τι νέο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της. Υπογραμμίζει:
«Επέλεξαν, δίνοντας "το πνεύμα των εορτών", όπως η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση το αντιλαμβάνεται, να απολύσουν εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη φασιστική μέθοδο της "συλλογικής ευθύνης". Οδηγούν, και ουσιαστικά εξαναγκάζουν τον κλάδο σε κινητοποιήσεις και μετωπική σύγκρουση εν μέσω εορτών. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου να μην περάσουν οι απολύσεις που κατ΄ εντολή της τρόικας προωθεί η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση.
»ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!!! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ…»

 http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: