Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Από το http://dimotis-agan.blogspot.gr/

Tέχνη η [téxni] Ο30 : δημιουργία έργων που εκφράζουν το αισθητικά καλό και προκαλούν στο θεατή, στον ακροατή ή στον αναγνώστη αισθητική απόλαυση.

Πολιτισμός ο [politizmós] Ο17 : το σύνολο των πνευματικών και καλλιτεχνικών επιδόσεων και επιτευγμάτων του ανθρώπου (τέχνες, επιστήμες, θεσμοί, δίκαιο, θρησκεία, έθιμα κτλ.), πνευματικός πολιτισμός, κουλτούρα.

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Αγίων Αναργύρων  : σημείο συσσώρευσης απύθμενης βλακείας και εξευτελισμού που εξοβελίζει τον πολιτισμό, την τέχνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια  (η ερμηνεία είναι του blog).

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Μετά την αγορά από την Κτηματική Εταιρία Δημοσίου του κινηματογράφου "Μαρία Έλενα" και την παραχώρησή του στον Δήμο Αγίων Αναργύρων για χρήση και δημιουργία Κέντρου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων......  
Μετά την ανακατασκευή του χώρου που στοίχισε 3.665.857,00 € (ήτοι, ενα δις διακόσια πενήντα εκατομμύρια δραχμές, εκ των οποίων το 20% πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες και το 80% οι Ευρωπαίοι πολίτες μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Περιφερειακής Ανάπτυξης)...  έμελλε  η Δημοτική Αρχή να ΔΩΣΕΙ(;) ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ!!! το "Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού",προκειμένου να χορτάσουμε από το κυλικείο του...  Τέχνη και Πολιτισμό!

 
 Συγκλονηστικά όσα αποκαλύπτει ο Συμπολίτης μας και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Νταηλάκης
  

Διαβάζουμε σε άρθρο του, στην  ηλεκτρονική εφημερίδα του (asimvivastiporia.gr) , με τίτλο 
"ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ: Το σινεμά διηγείται την ιστορία του…."


"Η λειτουργία του, σαν θερινός και χειμερινός κινηματογράφος, ξεκίνησε από ιδιώτη το 1966 και σταμάτησε το 1978.


Ο Δήμος επί δημαρχίας Νίκου Ταμπακίδη εξασφάλισε γενναία χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επί δημαρχίας Τρίγκα υλοποιήθηκε η κατασκευή του σημερινού μοντέρνου και μεγαλοπρεπούς κτηρίου έστω και αν το κόστος ήταν υπερβολικό.



2013-06-30 192543



Επί δημαρχίας Σαράντη οι βασανιστικά αργοί ρυθμοί λειτουργίας της διοικήσεως του Δήμου καθυστέρησαν υπερβολικά και την έναρξη λειτουργίας του κινηματογράφου.


Το καταγγέλλαμε τότε (παραθέτουμε σχετικό δημοσίευμα-ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ Νοέμβριος 2008, σελ.15).


2013-06-30 192704 


Επιτέλους το σινεμά άρχισε να λειτουργεί αφού προηγουμένως η διοίκηση Σαράντη φρόντισε ν’ αλλάξει το ιστορικό του όνομα ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΑ και να  το βαφτίσει ¨κέντρο τέχνης και πολιτισμού¨, επηρεασμένη από την κενή περιεχομένου διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν όλα τα πιστά στελέχη του μνημονιακού κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.



 2013-06-30 192721


Η λειτουργία του καταστροφή για τα οικονομικά του Δήμου, αφού η δημοτική επιχείρηση που συστήθηκε και το ανέλαβε, πριν περάσουν δύο χρόνια ¨μπήκε μέσα¨ 700.000 ευρώ!!

Σήμερα η διοίκηση Σαράντη το’χει παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ σε ιδιώτη. Εμείς διαφωνήσαμε έντονα λέγοντας ότι το πολιτιστικό κέντρο και τα τόσα άξια στελέχη του είναι φυσιολογικό, εύκολο και εύλογο να μπορούν να λειτουργήσουν ένα σινεμά.

Πέραν όμως της αδυναμίας, κύριοι της διοίκησης, να διαχειρισθείτε την λειτουργία του, που εκ των πραγμάτων διαπιστώθηκε, είναι απαράδεκτο ν’αφήνετε τον ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟ ΙΔΙΩΤΗ να προσβάλλει με τέτοιου είδους πινακίδες τους δημότες που είναι άλλωστε ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ αυτού του ιστορικού  κινηματογράφου. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: