Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα... του μπούφου!

http://dimotis-agan.blogspot.gr/

«Λευκή Νύχτα» στον Δήμο Ιλίου με εκδηλώσεις και στήριξη της τοπικής αγοράς... μαύρες κι άραχνες ημέρες στον δικό μας Δήμο.

Για όσους παρευρέθησαν, διαπιστώνουν ότι το ΔελτίοΤύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ιλίου ανταποκρίνεται πλήρως στην παραγματικότητα της βραδιάς.......

"Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η μεγάλη γιορτή της «Λευκής Νύχτας» που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου με γνώμονα τη διαρκή αναβάθμιση της ζωής στην πόλη και την τόνωση της τοπικής αγοράς, με κεντρικό μήνυμα «Ίλιον, Φιλόξενη Πόλη – Φωτεινή Νύχτα », το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.

Η διοργάνωση πέτυχε το σκοπό της, αφού από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι το πρωί, πλήθος κόσμου συνέρρεε στην πόλη, με διάθεση για διασκέδαση, πραγματοποιώντας πλούσιες αγορές.

Στον απόηχο του Σαββάτου οι καταστηματάρχες της πόλης, ξεκίνησαν το μήνα με άλλη διάθεση, ενώ όσοι επισκέφτηκαν τον Δήμο Ιλίου έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη γιορτινή ατμόσφαιρα που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά και τη φιλοξενία μιας ζωντανής πόλης όπως το Ίλιον.

Τέσσερεις μουσικές σκηνές με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Δημήτρης Μπάσης, Ελένη Πέτα, Ζωή Παπαδοπούλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ορχήστρα ΕΜΜΕΤΡΟΝ, Active Member, Πέτρος Λούκας Χαλκιάς κ.ά., έδωσαν ένα ξεχωριστό παλμό στην πόλη καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών ακουσμάτων, ενώ η χαρούμενη ατμόσφαιρα συμπληρώθηκε από τα νεανικάσυγκροτήματα, τη συμμετοχή των πολιτιστικών-ενθικοτοπικών συλλόγων και φορέων της πόλης, το θέατρο δρόμου, το θέατρο σκιών, τους ζογκλέρ και τους ξυλοπόδαρους, το γκράφιτι,την έκθεση βιβλίου και τις αθλητικές δραστηριότητες.

Οι επισκέπτες αγκάλιασαν αυτή τη διοργάνωση και πλημμύρισαν την πόλη με κέφι και καλή διάθεση, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, χαρίζοντας το δικό τους μοναδικό χρώμα και φως σε αυτή τη γιορτή."

Έχουμε και λέμε,

Η προσφορά μιας νότας αισιοδοξίας και ανθρώπινης ζεστασιάς στους δοκιμαζόμενους πολίτες και η τόνωση της τοπικής αγοράς μιας πόλης, είναι υποθέσεις εφικτές. Και ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος το απέδειξε έμπρακτα.

Όταν λοιπόν ο τοπικός άρχοντας είναι εργατικός και ανιδιοτελής, παράγει έργο προς όφελος των συμπολιτών του. Οταν όμως είναι ένας επαγγελματίας τεμπέλης, ένας διαδρομιστής με ταλέντο στην συνεχή πολιτική του μετάλλαξη, οσμίζοντας κάθε φορά για τις πολυπληθέστερες  αγέλες κομματόσκυλων. Όταν το δημόσιο χρήμα, το χρήμα των συμπολιτών του, το χρησημοποιεί ως σκυλοτροφή ταΐζοντας τα τσοπανόσκυλα και τα αρχικομματόσκυλα της αγέλης (αυτή είναι η ιεραρχία αλλά και η διαδρομή της σκυλοτροφής).

Όταν λοιπόν ο τοπικός άρχοντας χρησιμοποιεί την αυτοδιοίκηση ήτοι, το εγγύτερο προς τον πολίτη διοικητικό επίπεδο και κύτταρο τοπικής δημοκρατίας και συνοχής, ως εργαλείο για την πολιτική του επιβίωση και όχι μόνο, τότε έχουμε την εντύπωση ότι οι συμπολίτες του, πλην των τσοπανόσκυλων, αρχικομματόσκυλων, κομματόσκυλων και γενικώς των πάσης φύσεως κοπρόσκυλων, δεν έχουν να περιμένουν και παρά πολλά, παρά μόνο κάτι τσιμπούρια που εμφανίζονται και τους "επισκέπτονται" κατά περιόδους. Τα τσιμπούρια αυτά είναι τα κυριότερα παράσιτα των αρχικομματόσκυλων και οι πληθυσμοί τους εμφανίζονται κατά την περίοδο των εκλογών. 
Αλλά ας τα προσπεράσουμε αυτά και ας ασχοληθούμε με τα δικά μας, Άλλωστε τι σχέση έχουμε εμείς μ΄ όλα αυτά;

Διαπιστώνοντας λοιπόν με ποιές ενέργειες ο κ. Ζενέτος στηρίζει την τοπική του αγορά, ανατρέξαμε στις αντίστοιχες ενέργειες του δικού μας τοπικού άρχοντα.
Αν και εξέλιπαν οι λόγοι στήριξης της τοπικής μας αγοράς (την κηδέψαμε προ πολλού), με χαρά παρ' όλα αυτά  διαπιστώσαμε  τον δυνασμισμό της Δημοτική μας Αρχής, στην στήριξη του τοπικού... κυλικείου και της Διεύθυνσης του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού μας.

Λευκές Νύχτες στο Δήμο Ιλίου… Μαύρες κι Άραχνες Ημέρες στον δικό μας Δήμο.

Ίσως γι αυτό στο δικό μας δήμο απαιτείται να έχουμε όραση νυκτόβιου πτηνού, εάν δε το είδος του πτηνού είναι  και αρπακτικό ακόμα καλλίτερα (...ως προς την όραση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: