Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Διευκρινίσεις της ΚΕΔΕ για την εξίσωση Βουλευτικού - Δημαρχιακού μισθού

 
Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με την πρόταση
του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την εξίσωση βουλευτικού και δημαρχικού μισθού, η ΚΕΔΕ με ανακοίνωση της ξεκαθαρίζει πως, δεν ζητείται «βουλευτικός μισθός, όπως κάποιοι "καλοπροαίρετα" μεταφράζουν την επιστολή μας», αλλά «προτείνεται μισθολογική εξίσωση των Δημάρχων πόλεων άνω των 50.000 κατοίκων και των Βουλευτών με μειώσεις των αποδοχών του συνόλου του πολιτικού προσωπικού, εφόσον χρειάζεται στο επίπεδο των εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 
«Η Δημοκρατία είναι Ισότητα. Ζητούμε ισότιμη μεταχείριση σε όλες τις βαθμίδες Διοίκησης, στην Κεντρική Διοίκηση, αλλά και στην Αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες Χώρες της Ευρώπης. Εφόσον δεν αμείβονται εδώ και πολλά χρόνια τα μέλη των Επιτροπών, Οικονομικών και Ποιότητας των Δήμων, αλλά ούτε και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, αυτονόητα θα πρέπει έτσι να συμβαίνει και για τα μέλη των Επιτροπών της Βουλής», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ και προσθέτει:
«Καλούμε, λοιπόν, τη Νομοθετική Εξουσία να δείξουν έμπρακτα ότι σέβονται το πολιτικό σύστημα, ως οφείλουν, και ότι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες των πολιτών και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Ζητούμε, όσο ισχύουν τα μνημόνια, να ισχύσει και η πρόταση μας με αναπροσαρμογή των αμοιβών του συνόλου του πολιτικού προσωπικού, ισότιμα.

Ζητούμε να συμβάλλουμε όλοι στην Εθνική προσπάθεια. Εάν χρειάζεται και εθελοντικά, όπως εξάλλου πράττει εδώ και χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ Βαθμού με μη αμειβόμενους δημοτικούς συμβούλους και με αμισθί περίπου τους μισούς Αντιδημάρχους, ενώ διαθέτουν 24 ώρες το 24ωρο την προσωπική τους ευθύνη για να στηρίξουν την τοπική τους κοινωνία.  
Πρέπει ισότιμα, Βουλευτές και Δήμαρχοι, να συμβάλλουμε για να μπορέσει η Χώρα να βγει από τα αδιέξοδα αλλά και αυτοδίκαια να επικρατήσει η Δικαιοσύνη στους λειτουργούς του πολιτικού συστήματος».

 http://www.epoli.gr/dieykriniseis-kede-exiswsi-boyleytikoy-a-81120.html?category_id=51

Δεν υπάρχουν σχόλια: