Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 11:30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ
ΠΟΡΕΙΑ                        ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Τους τελευταίους μήνες πολύ πιο έντονα  από ότι τα προηγούμενα χρόνια, χιλιάδες… εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κύρια από την Συρία και το Αφγανιστάν προσπαθούν να βρουν μια καλύτερη ζωή στις γύρω χώρες αλλά και την μακρινή για αυτούς Ευρώπη.
Αλήθεια γιατί αναγκάζονται να φύγουν και να θαλασσοπνίγονται στα νερά του Αιγαίου;
Πέρα απ’ τη φτώχια και τη δυστυχία που επέβαλλαν στις χώρες τους εδώ και χρόνια οι δυνατοί του κόσμου, τα τελευταία χρόνια οι πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών  είτε άμεσα είτε έμμεσα ανέβασαν την κλίμακα των πολεμικών συγκρούσεων και διόγκωσαν το κύμα φυγής από τις χώρες της Μ. Ανατολής και της Αφρικής.
Ειδικότερα στην Συρία τούτη την περίοδο (απ’ όπου προέρχεται και το μεγαλύτερο κύμα των προσφύγων-μεταναστών) επεμβαίνουν σχεδόν όλες οι ιμπεριαλιστικές χώρες (ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΡΩΣΙΑ) βομβαρδίζοντας κατά το δοκούν. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο πόλεμος που προκαλούν και τροφοδοτούν με τις επεμβάσεις τους οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προκαλεί τα καραβάνια των προσφύγων-μεταναστών από τη Συρία.
Πώς αντιδρούν οι «ισχυρές» χώρες της Ε.Ε. απέναντι στο δράμα και την εξαθλίωση των προσφύγων; Αφού  πρώτα χύσουν  κροκοδείλια δάκρια για τα πνιγμένα παιδιά και ανθρώπους στα νερά του Αιγαίου. Ορθώνουν φράχτες  σε κάθε σύνορο εμποδίζοντας τους μετανάστες να πάνε στον τόπο που επιθυμούν. Με την τελευταία συμφωνία της Ε.Ε ( Συμφωνία των 17 σημείων) προσπαθούν να κάνουν ακόμα πιο ασφυκτικό τον έλεγχο των προσφυγικών ροών προς τη Γερμανία και τις χώρες της Β. Ευρώπης. Ενισχύουν ακόμα περισσότερο τους Ευρωπαϊκούς κατασταλτικούς μηχανισμούς (FRONTEX). Τα Δ. Βαλκάνια μετατρέπονται σε άτυπο κέντρο διαλογής ανθρώπων απ’ όπου το Ευρωπαϊκό Κεφάλαιο θα μπορεί να βρίσκει φτηνό εργατικό δυναμικό οπότε και αν θέλει. Η συγκεκριμένη  συμφωνία ενισχύει τον αντιδραστικό διαχωρισμό πρόσφυγα και μετανάστη με στόχο τη βίαιη επαναπροώθηση των μεταναστών στην χώρα τους ακόμα και στο Αφγανιστάν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού συγκάλυψε τον αντιδραστικό χαρακτήρα της πρόσφατης συμφωνίας, δέχτηκε να μετατρέψει τη χώρα μας στο μαζικότερο σημεία εγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών στα Βαλκάνια. Με ταυτόχρονη ενίσχυση των ευρωπαϊκών μηχανισμών στα σύνορα και τις θάλασσες της χώρας. Σαν να μην έφτανε η υποταγή και μέσω του χρεούς στους ισχυρούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δεχτεί εδώ και καιρό την χρήση της Βάσης της Σούδας απ τους Αμερικάνους και στη συνέχεια από τους Γάλλους ιμπεριαλιστές για ανεφοδιασμό των βομβαρδιστικών τους και παραχωρεί και το αεροδρόμιο στο Καστέλι στους Αμερικάνους για χρήση των νέων βομβαρδιστικών.
Πώς πρέπει να σταθούμε όλοι μας και ο  λαός μας απέναντι σε αυτή την κατάσταση; Πώς πρέπει να σταθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, που ζουν κι αυτοί μια σκληρή καθημερινότητα ανεργίας, απολύσεων, φτώχειας, «Μνημονίων» και εξοντωτικών αντιλαϊκών μέτρων; Για τη σκληρή  πραγματικότητα που ζει ο λαός μας υπάρχουν υπεύθυνοι. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!  Οι  ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ. Αλλά και η ντόπια άρχουσα τάξη και οι κάθε είδους και χρώματος κυβερνήσεις  του συστήματος της εξάρτησης.
Ο λαός μας ήδη  σε μεγάλο βαθμό, έστω και μεμονωμένα κι αυθόρμητα, εκφράζει την υλική του αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό! Αντιστεκόμενος στο ρατσιστικό δηλητήριο που διοχετεύουν όσοι επιθυμούν να αποκρύψουν τους πραγματικούς υπεύθυνους της κατάστασης, ο λαός μας  να ξεδιπλώσει μαζικούς αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Και να εκφράσει ουσιαστικά την πραγματική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που είναι κι αυτοί θύματα των ίδιων εχθρών, των ίδιων συμφερόντων. 
Σε αύτη την κατεύθυνση καλούμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους και συλλογικότητες αλλά και φορείς του δήμου μας. Πλάι στη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη, να διεκδικήσουμε:
ü ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!
ü ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ
ü ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
ü ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΕΝ, ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 1&2 ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ 17 ΣΗΜΕΙΏΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ»!
ü ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, Η FRONTEX, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
ü ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ! ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!
ü ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: