Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

BAZOYN ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ

Aπό το http://www.aftodioikisi.gr/

Μετά το «ανάχωμα» με τα ΚΕΠ, τα οποία το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έβγαλε... εκτός διαδικασίας υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας μέσω ΑΣΕΠ, έρχεται τώρα και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά να προσθέσει ένα ακόμη... εμπόδιο στην ομαλή εκτέλεση του έργου από τις δημοτικές Αρχές.
Με την ΑΔΑ:Β44ΡΝ-ΤΨΥ εγκύκλιό της, με θέμα «Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία», αφού περιγράφει λεπτομερώς το τι είναι αυτεπιστασία και με ποια διαδικασία θα γίνονται οι αιτήσεις και οι προσλήψεις από τους δήμους, «θολώνει» στην πέμπτη παράγραφο πριν από το τέλος της εγκυκλίου τα πράγματα, καθώς δεν ξεκαθαρίζει ποιος θα πληρώσει τους εργαζομένους: ο ΟΑΕΔ ή οι δήμοι μέσω ΣΑΤΑ (η οποία για το τρέχον έτος έχει «ψαδιλιστεί» λόγω μνημονίου 2, και ήδη ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε επιμερισμό του -140 εκατ. ευρώ και στις περιφέρειες· άλλωστε, οι ίδιοι οι δήμαρχοι έχουν επισημάνει στην aftodioikisi.gr πως με μείωση των πόρων αυτεπιστασία δε γίνεται).
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το προσωπικό αυτό, ως προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, διέπεται από το υπηρεσιακό, μισθολογικό κ.λπ. καθεστώς του από τα οριζόμενα στο Τμήμα Γ΄ του Κεφαλαίου Β΄ του Δεύτερου Μέρους του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν.3584/2007, όπως ισχύει). Ειδικότερα, οι αποδοχές του καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν.1876/1990, όπως ισχύει. Οι δαπάνες για την αμοιβή του και για τις σχετικές εργοδοτικές επιβαρύνσεις καταβάλλονται από τις διατιθέμενες για το έργο πιστώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: