Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αντιδρούν ...στην πολιτική που υπηρετούν;

Οι δήμοι αποφάσισαν να κλείσουν τα δημαρχεία σήμερα Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 για 4 ώρες και διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο υπουργείο εσωτερικών, μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Άμεση διεκδίκηση είναι η απόδοση του ποσού των 450 εκατομμυρίων ευρώ που έπρεπε να είχε γραφτεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.
Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και πρόεδρο της ΠΕΔΑ Νίκο Σαράντη, όχι μόνο δεν γίνεται λόγος για τις ευθύνες που έχουν αυτές οι ίδιες οι δημοτικές αρχές που υπηρέτησαν και υπηρετούν τις αντιλαϊκές πολιτικές, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, αλλά αναρωτούνται:
«Μήπως δεν αντιλαμβάνονται τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ότι η Αυτοδιοίκηση έχει επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών του κράτους για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης;»
Κάνουν λόγο για τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων τους, των εργαζομένων δημοτών τους, την μείωση των δομών που ξεπέρασαν το 70%, δεν μας αναφέρουν το πόσο πολύ διαφήμισαν και αγωνίστηκαν για να υλοποιηθούν ο Καλλικράτης και το υπόλοιπο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει σήμερα την αυτοδιοίκηση.

Αναφέρουν το «πάγωμα» των προσλήψεων και τις ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά δεν μας λένε ότι χρησιμοποιήθηκαν ως «λαγοί» για την αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, το χτύπημα της σταθερής, μόνιμης και πλήρους εργασίας, χρόνια τώρα, από τα περίφημα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης μέχρι τις μέρες μας με τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας».
Κόπτονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τους, αλλά έχουν χαρατσώσει τους κατοίκους της περιοχής τους με δυσβάσταχτα τέλη και φόρους.
Κάνουν λόγο για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, αλλά, δεν πέρασε πολύς καιρός που μας αποκαλούσε φοροφυγάδες για την άρνησή μας να πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ (Θυμηθείτε)
Φυσικά ούτε λέξη δεν βρήκαν να γράψουν για το ποιος εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές, έτσι αόριστα εφαρμόζονται. Λέξη για την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λέξη για το ΔΝΤ, την τρόικα, την ΕΕ.
Βρήκαν πάντως και χώρο να γράψουν μια αράδα και για πάρτη τους, δηλαδή «ότι ανάλογες είναι οι περικοπές και στις αποζημιώσεις των αιρετών της Αυτοδιοίκησης»!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: