Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Θέλουν ένα νέο πελατειακό, ρουσφετολογικό κράτος


Πυρά εναντίον της κυβέρνησης για τις απολύσεις στο
δημόσιο εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλ. Τσίπρας ο οποίος συναντήθηκε  σήμερα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αποδείχτηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε» και έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου πελατειακού, ρουσφετολογικού κράτους.
Αναλυτικά ο κ. Τσιπρας αφου  υπογράμμισε ότι οι απολύσεις 15.000 είναι πρόγευμα για όσα θα ακολουθήσουν τόνισε:  Στα τέλη του 2012 ο κ. Μανιτάκης δήλωνε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την απόλυση ούτε ενός δημόσιου υπαλλήλου. Στις αρχές του 2013 ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις. Και στις 17 Φεβρουαρίου 2013, πριν από λίγο δηλαδή, ο πρωθυπουργός δεσμεύονταν προσωπικά ότι δεν πρόκειται να πέσει κι άλλο ο κατώτατος μισθός. Προχθές αποδείχτηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε».
Αναφερόμενος δε στην απομάκρυνση του πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, είπε ότι αυτήν εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει «ένα νέο πελατειακό ρουσφετολογικό κράτος», όπου ο δημόσιος τομέας θα καλύπτει «βασικές ανάγκες σε νοσοκομεία, σε δήμους, σε σχολειά από ωφελούμενους και όχι εργαζόμενους των 400 ευρώ, τους οποίους θα προσλαμβάνουν με διαδικασίες αδιαφανείς».
Στην συνέχεια αφού ανεφερε ότι «το μεγάλο ζητούμενο είναι να μπει ένα τέρμα σ΄ αυτόν τον κατήφορο. Γιατί αν δεν μπει τέρμα σ΄ αυτόν τον κατήφορο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν και χειρότερα» τόνισε » ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι ποιος θα οργανώνει το νέο ρουσφετολογικό κράτος του εξευτελισμού στο δημόσιο τομέα- Αλλά και με την πρόβλεψη, τη δημοσιοποίηση που είχαμε, ότι οι συντάξεις θα πάνε στα 360 ευρώ εγγυημένα χωρίς καμία δυνατότητα πρόβλεψης για παραπάνω, οδηγούμαστε σε μία κοινωνία κόλαση«.
Παράλληλα επισημανε την αναγκη για ένα πλατύ κίνημα από εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, από άνεργους, από κάθε ελληνική οικογένεια, «ώστε να μπει ένας φραγμός σ αυτόν τον κατήφορο, στην επιστροφή της χώρας πολλές δεκαετίες πίσω, σε μια κοινωνική κόλαση που μπορεί να μην έχει τέλος, αν δεν βάλουμε εμείς τέλος στις πολιτικές του μνημονίου και στην κυβέρνηση της καταστροφής».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς έκανε λόγο για «επιχείρηση απαξίωσης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών από την κυβέρνηση, με βάση τις εντολές της τρόικας και των ισχυρών της Ευρώπης» και ζήτησε τη στήριξη των κομμάτων της Βουλής στον αγώνα που «θα συνεχίσουμε, σε συντονισμό με τα συνδικάτα της Ευρώπης», «για την ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών, για την παροχή δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της κρίσης, σε όλους τους Έλληνες πολίτες, σε όλη την ελληνική κοινωνία».
Ανέφερε ότι, με βάση τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΟΣΑ, οι δημόσιοι υπάλληλοι και το συνολικό μισθολογικό κόστος των δημοσίων υπηρεσιών είναι στα κατώτερα επίπεδα των χωρών του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, καθώς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν ξεπερνάνε το 10%, ενώ στις χώρες της Ευρώπης τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 15-17%.
Αναφέρθηκε, επίσης, σε δρακόντειες διατάξεις στο νέο Πειθαρχικό Δίκαιο, λέγοντας πως «επιχειρείται όλο αυτό το διάστημα να απαξιωθεί, να κατασυκοφαντηθεί η συνδικαλιστική δράση» και έκανε λόγο για «επιχείρηση που θέλει συλλήβδην τους εργαζομένους στο δημόσιο να τους βγάλει ως επίορκους για να βρει τη μεγάλη δεξαμενή για απολύσεις στο δημόσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: