Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

10ο Δημοτικό Αγ. Αναργύρων: Χωρίς δάσκαλο η Α' τάξη!



Ανακοίνωση -καταγγελία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων
«24 πρωτάκια ζητούν δάσκαλο»
«Μοιάζει με τίτλο μυθιστορήματος, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων εν έτει 2013. Η Α' τάξη του σχολείου μας παραμένει χωρίς δάσκαλο εδώ και δέκα ημέρες, με αποτέλεσμα οι μαθητές να περιφέρονται έκπληκτοι από τάξη σε τάξη, γεγονός που σαφέστατα δυσχεραίνει την προσαρμογή τους στο νέο σχολικό περιβάλλον.
Στις συνεχείς εκκλήσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για κάλυψη του κενού, η αρμόδια διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επικαλείται έλλειψη κονδυλίων. Η αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας και των αρμόδιων διευθύνσεων του δεν έχει όρια, όταν επικαλείται έλλειψη πόρων για να καλύψει και τις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, με το παρόν όλους τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι άμεσα θα έπρεπε να ανταποκριθούν στην κάλυψη αυτού του κενού, αλλά βλέπουμε δυστυχώς ένα Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες διευθύνσεις του να λειτουργούν ως υπαλληλίσκοι της Τρόικας, μιας και θεωρούν "σπατάλη" τη διάθεση χρημάτων για την εκπαίδευση των παιδιών μας!
Ουσιαστικά οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας εκπαίδευσης και στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου.
Αλήθεια, ποιος ο λόγος να πληρώνουμε όλους αυτούς τους φόρους, όταν τα παιδιά μας δεν έχουν τα αυτονόητα στα σχολεία τους και καταλήγουν διασκορπισμένα από αίθουσα σε αίθουσα, από δάσκαλο σε δάσκαλο, χωρίς ουσιαστικά να κάνουν μάθημα;
Απαιτούμε και διεκδικούμε, λοιπόν, από το υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς άμεσα την αποστολή εκπαιδευτικού για την κάλυψη του κενού που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο μας, οποιαδήποτε άλλη λύση, όπως συνένωση τμημάτων, εκ περιτροπής δάσκαλος στην τάξη κτλ. τη θεωρούμε απαράδεκτη. 
Καλούμε την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αγ. Αναργύρων Καματερού και τη Δημοτική Αρχή να κινητοποιηθούν μαζί με τον σύλλογό μας για την άμεση εξεύρεση λύσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: