Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Συνέλευση Αττάλου:Παρέμβαση για την εισφορά γης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΗΣ
18 του ΑΠΡΙΛΗ 2013, 6 Μ.Μ. ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
(ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ)
Είμαστε κάτοικοι του Καματερού περιοχής Αττάλου που τα τελευταία χρόνια ζούμε ,την καταστροφή από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, με την μείωση των μισθών, συντάξεων, με τις απολύσεις, την καταστροφή κάθε κοινωνικής παροχής, την ανελέητη φοροληστεία, τα χαράτσια. Και μέσα σ’ αυτή την φτωχοποίηση, ήρθε ο Δήμος να μας αποτελειώσει, με την επιβολή της εισφοράς γης και σε χρήμα - με ποσά που αγγίζουν, εισοδήματα που χρειάζεται ένα χρόνο έως και 2 χρόνια εργασίας (μέχρι και 35000 €!!!!) που για κάποιους συνταξιούχους δεν ξεχρεώνονται έστω και αν δίνουν όλη την σύνταξη τους χωρίς να τρώνε για το υπόλοιπο της ζωής τους………. Και σε λίγο καιρό θα βγει η εισφορά θα έρθει και στην περιοχή του Αγ. Τρύφωνα ……και στο Γεροβουνό…….
………..είναι άραγε το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση της περιοχής ή η έλλειψη πόρων λόγω των περικοπών των μνημονίων.

Αφού οι δημοτικές αρχές ΕΚΑΝΑΝ σχεδόν 30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ δεν μπορεί να έρχονται τώρα στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες λόγω των μειώσεων των μισθών και των χαρατσιών, φόρων, να μας ζητάνε την εισφορά γης σε χρήμα και μάλιστα αφού η ρυμοτομία και οι κοινόχρηστοι και κοινωφελής χώροι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
«ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ»
  •  Ήδη εμείς οι κάτοικοι του Αττάλου έχουμε πάρει την υπόθεση στα χέρια μας, έχουμε κάνει 7 συνελεύσεις με μεγάλη συμμετοχή και ενωμένοι και αποφασισμένοι, προχωρήσαμε σε διαμόρφωση των αιτημάτων μας.
  • Κοινή θέση όλων μας είναι πως στις οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μας ζητούν να πληρώσουμε, κανείς μας δεν αντέχει να πληρώσει μετά από τόσες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις ,τόσους φόρους και χαράτσια.
  • Αφού ο δήμος έκανε πάνω σχεδόν 30 χρόνια να ολοκληρώσει την πράξη εφαρμογής δε νομιμοποιείται τώρα να ζητά την εισφορά γης σε χρήμα και μάλιστα με τις σημερινές τιμές.
  • Η ρυμοτομία των συγκεκριμένων γειτονιών έχει ολοκληρωθεί, η πλειοψηφία των έργων έχει σχεδιαστεί και έχει εκτελεστεί, επομένως τι ζητά ο δήμος; Να πληρώσουμε αναδρομικά αυτά τα έργα; Εξάλλου σύμφωνα με το άρθρο 388 του αστικού κώδικα (ο οποίος ελλείψει αντίστοιχης διάταξης του Δημοσίου Δικαίου, ισχύει και στις έννομες σχέσεις μεταξύ κράτους και πολιτών), αν μεταβληθούν οι συνθήκες που ίσχυαν όταν αναλήφθηκαν οι υποχρεώσεις, οι οφειλέτες μπορούν να επικαλεστούν δικαιολογημένη αδυναμία λόγω εκτάκτων λόγων και να επιτύχουν μέχρι και απαλλαγή τους από την οφειλή. 
Ήδη προκαλέσαμε Δημοτικό συμβούλιο στις 27/02 με μαζική παρουσία των κατοίκων ,όπου θέσαμε τα αιτήματα μας και ζητήσαμε την επ’ αόριστον αναβολή της είσπραξης της εισφοράς λόγω οικονομικής αδυναμίας και μείωση της στο ελάχιστο. Η στάση του Δήμου ήταν μακριά από τις ανάγκες μας, επαναλαμβάνοντας μας τον νόμο. Όμως κάτω από την πίεση των κατοίκων έκανε την πρώτη υποχώρηση και έχει για 6 χρόνια αναβάλει την είσπραξη και συζητάει την μείωση της τιμής. 
Στις επόμενες συνελεύσεις μας αποφασίσαμε:
  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠ’ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ διότι δεν έχουμε και δεν θα έχουμε και σε 6 χρόνια. Να οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο μια συμβολική τιμή που να δεσμεύσει την εισφορά από τώρα, για να μην κληρονομήσουν τα παιδιά μας μια δυσβάσταχτη οφειλή.
  • Σε αυτή την γραμμή καλούμε την πλειοψηφία του Δήμου να συνταχθεί και να αφήσει στην άκρη τα δικολαβικά επιχειρήματα. Έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ακύρωση της τιμής που έχει ήδη αποφασίσει –διότι εμείς δεν ζητάμε τη μείωση των κοινόχρηστων και κοινωφελών έργων, αλλά, μόνο, την αλλαγή της τιμής και περισσότερο την τιμή της μετατροπής της εισφοράς γης σε χρήμα που είναι και η μεγάλη επιβάρυνση των κατοίκων. Αδικία που δημιουργήθηκε από την καθυστέρηση τόσων ετών και που δεν αφορά επί της ουσίας την αποζημίωση των χώρων που πρέπει να απαλλοτριωθούν –διότι αν είχε ολοκληρωθεί η ρυμοτομία από το 1987 που είχε ανατεθεί η πράξη εφαρμογής θα είχε δοθεί η γη και θα είχε ωφεληθεί η κοινωνία από τους κοινόχρηστους χώρους που θα δημιουργούσε. Ενώ τώρα καμία ωφέλεια δεν δημιουργεί –μόνο οικονομική εξαθλίωση.
  • Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει αυτεπάγγελτα στη μείωση διότι, και ο νόμος του το επιτρέπει, και έτσι συνηθίζεται να γίνεται, και δεν είναι υποχρεωτικό αυτό να γίνει δικαστικά όπως ισχυρίζεται ο κος Σαράντη. Και αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στους κατοίκους σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια μεταβολή, διότι δεν ζητάμε αλλαγή της ρυμοτομίας. Εξάλλου αναστέλλοντας την απόφαση για την είσπραξη αναστέλλεται και η υποχρέωση της πληρωμής, και ο νόμος ακόμα και χωρίς αναστολή δεν υποχρεώνει την εξόφληση πριν από κάθε πράξη αλλά ένα μέρος.
  • Η Δημοτική Αρχή δεν βρίσκεται εκεί για να μας λέει τι λέει ο νόμος αλλά για παλεύει κάθε άδικο και καταχρηστικό νόμο και προπαντός να βάζει τις ανάγκες των κατοίκων πάνω από όλα – ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
  • Καλούμε και τους κατοίκους του Αγ Τρύφωνα και του Γεροβουνού να συνταχθούν μαζί μας και ενωμένοι να ανατρέψουμε αυτή την ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ. 
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΤΤΑΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: