Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΣΥΝ: Η κυβερνητική πολιτική κατεδαφίζει τους ΟΤΑ

Από το http://www.aftodioikisi.gr/

Για την ανάγκη ανατροπής της «μνημονιακής πραγματικότητας» τους ΟΤΑ, μέσα από «ένα δυνατό, ενωτικό, αυτοδιοικητικό κίνημα, όπου οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι και οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς θα διεκδικήσουν αποφασιστικά αυτό που τους ανήκει», κάνει λόγο το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ, με ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ραγκούση για τα οικονομικά των δήμων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατεδαφίζει το μέλλον των τοπικών κοινωνιών. Δήμοι με ελάχιστους "επιτελικούς" υπαλλήλους, πλήρως ιδιωτικοποιημένες και ανταποδοτικές -ελαφρώς επιδοτούμενες- υπηρεσίες, χωρίς κοινωνικές και αναπτυξιακές δυνατότητες, απλοί διεκπεραιωτές των εκάστοτε κρατικών εντολών».

Παράλληλα, κάνει λόγο για «σκόπιμη κατασυκοφάντηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και αναρωτιέται πώς «οι "προβληματικοί", πριν από τον «Καλλικράτη» δήμοι, που κατά τον κ. Ραγκούση στις προγραμματικές δηλώσεις "συνέβαλαν αποφασιστικά στο τεράστιο δημόσιο χρέος", αίφνης "νοικοκυρεύτηκαν", "συμμορφώθηκαν" και επιτέλους είναι πλεονασματικοί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: