Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Κατά προτεραιότητα οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων και με νόμο

Από το http://www.aftodioikisi.gr/

Σε νομοθετική κατοχύρωση για την κατά προτεραιότητα καταβολή των αποδοχών στους εργαζόμενους των δήμων προχωράει το υπουργείο Εσωτερικών με τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr η δέσμευση αυτή είχε αναληφθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση κατά την πρόσφατη συνάντηση του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τα φαινόμενα καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν σε πολλούς δήμους της χώρας τους πρώτους μήνες εφαρμογής του Καλλικράτη.

Η κατοχύρωση αφορά τόσο τους μόνιμους και αορίστου χρόνου όσο και το το προσωπικό ειδικών θέσεων, ορισμένου χρόνου των δήμων και των νπδδ αυτών, καθώς και το προσωπικό που απασχολείται σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη, ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα καθυστερήσεων στην καταβολή των εν λόγω αποδοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατά προτεραιότητα καταβολή των αποδοχών θα διασφαλίζεται, καθώς θα γίνεται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Αναγνώριση προϋπηρεσίας και νομική κάλυψη

Παράλληλα με την ίδια τροπολογία ρυθμίζεται η αναγνώριση προϋπηρεσίας για τη βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ α βαθμού. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις ή άλλα νομικά πρόσωπα των δήμων που είτε καταργήθηκαν είτε συγχωνεύθηκαν και μέχρι σήμερα δεν αναγνωριζόταν η προϋπηρεσία τους.

Επιπλέον στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η υποχρέωση των δήμων και των περιφερειών να παρέχουν νομική υποστήριξη σε υπαλλήλους τους που διώκονται ποινικά, με εξαίρεση την περίπτωση εκείνη που η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους αποτελεί συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους της υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: