Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Παιδικοί σταθμοί: Κλειστοί από Παρασκευή έως Τετάρτη για το 40ωρο

Από το http://www.aftodioikisi.gr/

Από τις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη 11 Μαίου θα είναι κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί। Αιτία, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επίκεντρο τη θέσπιση του 40ωρου στο Δημόσιο.


Να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό πλήττει περισσότερο απ' όλους περίπου 6000 εργαζόμενους (εκπαιδευτικό προσωπικό) στους παιδικούς σταθμούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα 30 ώρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς θα πραγματοποιήσουν 4ώρη στάση εργασίας την Παρασκευή (από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας) προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και 24ωρες επαναλαμβανόμενες τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ, ως γνωστόν, την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Το κλείσιμο των παιδικών σταθμών προκαλεί πάμπολλα προβλήματα σε εργαζόμενους γονείς οι οποίοι πρέπει να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους σχετικά με τη φύλαξη των παιδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: