Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Οι Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό χρειάζονται ειδική μεταχείριση από την Αστυνομία

Από το http://maxouras.blogspot.com/

Το θέμα είναι ότι αφού παρθούν τα μέτρα για τους κακοποιούς στο κέντρο της Αθήνας να μην έρθουν στις γειτονιές μας όπως συμβαίνει συνήθως.

Πρέπει να δημιουργηθεί μία τομή απέναντι στην αλητεία και στους δολοφόνους που κοιμούνται την ημέρα και δρουν τη νύχτα. Φτάσαμε στα όριά μας. Είμαστε ακάλυπτοι σε οποιοδήποτε συμβάν και ανασφαλείς μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.

Φταίμε και εμείς όμως σαν πολίτες.

Κάποιοι ενοικιάζουν σπίτια χωρίς να αναζητούν καν έστω το ποινικό μητρώο προκειμένου να γνωρίζει τον κάθε άνθρωπο που ενοικιάζει το διαμέρισμα, ιδιαίτερα όταν δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Όπως γνωρίζουμε βέβαια ένας λόγος που είναι προφανής, είναι να ενοικιάζουν σε λαθρομετανάστες και αυτό γιατί τους συμφέρει για να μην δηλώνουν το διαμέρισμα και συγκεκριμένα το ενοίκιο που εισπράττουν με σκοπό να φοροδιαφεύγουν.

Αυτή η πλάκα πρέπει να τελειώσει.

Πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να πάψει πια το έγκλημα να είναι πρώτη είδηση στην καθημερινότητά μας.

Οι Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό χρειάζονται ειδική μεταχείριση από την Αστυνομία και αυτό γιατί βρισκόμαστε κοντά στο κέντρο της Αθήνας και η πόλη μας έχει κεντρικούς δρόμους οι οποίοι είναι το μόνο πέρασμα για άλλες περιοχές της Δυτικής Αθήνας. Με απλά λόγια είμαστε το κεντρικό και μοναδικό πέρασμα προς όμορους δήμους. Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι τα εγκαταλελειμμένα σπίτια τα οποία έχουν γίνει εύκολη στέγη με αποτέλεσμα να καταντάει ανεξέλεγκτη η κατάσταση ελέγχου.

Χρειάζεται λοιπόν μία ειδική αλλά συγχρόνως μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε να εξασφαλιστεί το αυτονόητο, η πλήρης ασφάλεια όλων μας.

Κατά τη γνώμη μου κάτι καλό που μπορεί να διευκολύνει τα αστυνομικά μέσα για λιγότερα κρούσματα ληστειών είναι να καταγραφούν από την Δημοτική Αστυνομία τα μέρη τα οποία είναι εύκολη λεία για ληστείες και για εγκληματικές πράξεις και η αστυνομία να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά.

Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και με τη βοήθεια δημοτικών συμβούλων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μην ξεχνάμε ότι ακόμη και μία καμένη λάμπα μπορεί να βοηθήσει έναν κλέφτη στο να πραγματοποιήσει ευκολότερα την λεία του. Όλα παίζουν ρόλο. Επίσης, θα ήταν καλό να καταγραφούν κτίρια τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και να σφραγιστούν από την ανάλογη υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για αυτό.

Δεν είναι λύση να μην κυκλοφορούμε μετά τις 21.00 το βράδυ.

Λύση είναι η κοινή φωνή του δημοτικού συμβουλίου να γίνει πράξη αλλαγών και τομών απέναντι στα προβλήματα, γιατί σε τέτοια μεγάλα ζητήματα δεν χωρούν κομματικές και χρωματικές διαφορές.

Όλοι μαζί μία γροθιά για να γίνει πράξη η αλλαγή.

Γιατί το «κατηγορώ» είναι εύκολο…..αλλά καλό θα ήταν να ακούγονται ουσιώδεις προτάσεις και όχι προτάσεις που είναι απλά αρεστές στους πολίτες.

Το τελευταίο που αφορά τους δημότες είναι η διαφωνία παρατάξεων. Το μόνο που χρειάζονται είναι ουσιαστικές αλλαγές.

Εξάλλου όταν κάποιοι μιλούν για δήθεν λαϊκή οργή μόνο και μόνο για να αποσπάσουν κάνα ψηφαλάκι ας μιλήσουν για λαϊκή ομαδική κοινή φωνή απέναντι στα προβλήματα και ας σταματήσουν τα κομματικά τερτίπια που το μόνο που καταφέρνουν είναι να καθηλώνουν τους πολίτες στα σπίτια τους και να τους κάνει να μην ασχολούνται με τα κοινά.

Προέχουν τα προβλήματα και όχι οι πολιτικές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: