Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο η λειτουργία του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου "Μελία" και στο Καματερό.

Φροντίδα από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού για παιδιά σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης.

Σε συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με τον κοινωνικό μη κερδοσκοπικό φορέα «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – ΕΔΡΑ», από τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη των σχολικών υποχρεώσεων, θα ξεκινήσει και στην περιοχή του Καματερού η λειτουργία του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Μελία 2».

Στόχος του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Μελία 2» είναι η πρόληψη, αξιολόγηση και αποκατάσταση, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης. Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή.
Στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες (με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων), οι οποίες αφορούν στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, τη λογοθεραπεία, την εργοθεραπεία, την ψυχολογική υποστήριξη και τη συμβουλευτική γονέων.
Η λειτουργία του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Μελία» στο Καματερό γίνεται με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Σωτήριου Καμαρινόπουλου. Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου είναι ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τις υπηρεσίες του νέου μας Κέντρου στο Καματερό.

Η φροντίδα για τις ανάγκες των παιδιών αποτελεί επένδυση για το μέλλον.


Στοιχεία επικοινωνίας:

Φυλής 52-54, Δημοτικό Κατάστημα Καματερού
Μαρουδιώ Ελευθερίου
Τηλ./φαξ: 210-2382510 (ώρες 15:00 – 20:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: