Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Απροκάλυπτο ξεπούλημα του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης"...

Από το http://press-gr.blogspot.com (Αγγελικη Παπαδοπουλου)

Οικολογίζουσα φρασεολογία και πράσινες γαρνιτούρες εντατικοποιούν την εμπορευματοποίηση του Πάρκου. Τα καπιταλιστικά συμφέροντα δείχνουν για ακόμα μια φορά το πραγματικό τους προσωπείο.
Η αρχή του ξεπουλήματος έγινε απο την Υπουργό που διόρισε πρόεδρο μίας Μ.Κ.Ο αμφιβόλου προέλευσης, ποιότητας,πρόθεσης και έργου. Το πάρκο ανήκει σε εμάς τον λαό και οχι στα συμφέροντα της νέας τάξης πραγμάτων που ωθεί τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου να... γίνει αιμοδότης των ιδιωτικών συμφερόντων. Στόχος τους ειναι να ξεπουλήσουν τα πάντα μέσα στο πάρκο, να τα δώσουν όλα σε ιδιώτες.Βέβαια όλη αυτή η διαλυτική κατάσταση προσπαθεί να νομιμοποιήσει στην συνείδηση του κόσμου την ιδιωτικοποίηση .
Να επιβληθεί η ιδιωτικοποίηση σαν μάνα εξ ουρανού που θα γλιτώσει αυτόν το χώρο πρασίνου.
Το πάρκο είναι ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου που εχει απομείνει στην Δυτική Αθήνα. Το μοναδικό Πάρκο που υπάρχει σε ολόκληρη την ήδη υποβαθμισμένη περιβαντολλογικά και ξεχασμένη απο την κεντρική εξουσία Δυτική Αθήνα. Αποδεδειγμένα η Υπουργός και οι Μ.Κ.Ο στηρίζουν τη λογική της ανταποδοτικότητας, θέλουν το Πάρκο να περάσει σε ιδιώτες. Να το λειτουργούν με τέτοιους όρους και προυποθέσεις ώστε και αυτοί να αυγατίζουν τα κέρδη τους και πολύ περισσότερο και οι τελευταίοι χώροι πρασίνου να παραδίδονται και αυτοί στο μεγάλο κεφάλαιο.
Η εσκεμμένη απαξίωση του τόσα χρόνια απο διάφορα κέντρα και παράγοντες ένα σκοπό είχε, την υποβάθμιση του , έτσι ώστε να γίνει εύκολη λεία για τα νύχια των αρπαχτικων. Απόδειξη ειναι η σημερινή κατάληξη να διοικείται το Πάρκο από ιδιώτη.
Δεν χρειάζονται μεγαλεπήβολα σχέδια για την συντήρηση του Πάρκου:
Να απομακρυνθούν άμεσα οι ήδη υπάρχοντες επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν καθώς και οι ΜΚΟ που δεν έχουν καμία σχέση με τον χαρακτήρα του πάρκου προσβλέποντας στο “μεγάλο πάρτι”.
Το Πάρκο στα χέρια του λαού και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ο πράσινος περιφερειάρχης και οι πράσινοι δήμαρχοι δεκανίκια του μνημονίου.
Ολοι οι κάτοικοι χρειάζεται να εντείνουν τον αγώνα τους ,να εντείνουν την πάλη τους ώστε αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: