Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Από το http://enotikhporeia.blogspot.com/

Είναι ... κατάκτηση σήμερα, να αποφασίζουν για σένα, χωρίς εσένα.
Αυτή την κατάκτηση υπερασπίζεται και η Διοίκηση του Δήμου μας, πιστή στις αρχές της κυβερνητικής πολιτικής, των επιταγών του μνημονίου και των εντολών της τρόικας.
Έτσι, αγνοώντας τη λαϊκή βούληση και μη θέλοντας να δει κατάματα την πραγματικότητα για την οικονομική δυσπραγία, την ανεργία και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία μας, έρχεται να επιβάλλει τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Με τη μορφή του επείγοντος, έφερε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο "ετσιθελικά" εκτός ημερήσιας διάταξης το νέο χαράτσωμα των συνδημοτών μας.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στους 7 συνολικά βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας, φιλοξενούνται περίπου 650 παιδάκια, που θα αποφέρουν ...έσοδα στο ταμείο του Δήμου περίπου 235.000 ευρώ για τη χρονιά που έρχεται.

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει και ακόμα πιο αδιανόητη είναι η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση.
Την πολιτική της ανταποδοτικότητας, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης όλων των κοινωνικών αγαθών.

Μετά τη ληστρική αύξηση των δημοτικών τελών, ιδιαίτερα στη δημοτική κοινότητα Καματερού, που θα αποφέρει στο ταμείο του Δήμου πάνω από 450.000 ευρώ, η διοίκηση προσθέτει τα τροφεία που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των συμπολιτών μας.
Αν συνυπολογίσουμε τις αυξήσεις για την κατάληψη πεζοδρομίων, στάσιμου εμπορίου,συμμετοχή και επιβάρυνση του δημότη για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος λειτουργώντας σαν ανώνυμη κερδοσκοπική εταιρεία, θα εισπράξει επιπλέον για το 2011 περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από έμμεσους φόρους εις βάρος των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα και ο κατήφορος της διοίκησης, που καταρρακώνει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετατρέποντας το θεσμικό της ρόλο, από ρόλο προσφοράς και παροχής στο δημότη, σε ρόλο κερδοσκοπικής εταιρείας και φορομπηχτικού μηχανισμού.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας, να αντισταθούν μαζικά στα νέα μέτρα που προωθεί η διοίκηση, που αποδεικνύεται ο καλύτερος εκφραστής της κυβερνητικής φορομπηχτικής πολιτικής.
Κανένας αγώνας δεν έχει πάει χαμένος, εκτός από τον αγώνα που ακόμα δεν δώσαμε.

Γιά την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Χριστόφορος Δανάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: