Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

"ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Aπό το (http://ypo-theseis.blogspot.com/)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ , στις 6.30 μ.μ.,
στο
ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟ

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ, ΘΑ ΚΑΝΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ;


Από την προηγούμενη χρονιά προειδοποιούσαμε μέσα από προκηρύξεις αλλά και στις συνελεύσεις γονέων ότι η κατάσταση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.....

Πριν ακόμα τελειώσει η προηγούμενη σχολική χρονιά ζητάγαμε επίμονα την κατάργηση των τροφείων μια και η οικονομική κατάσταση των οικογενειών, πολλές από τις οποίες έχουν ακόμα και τους δυο γονείς άνεργους, επιβαρύνεται συνεχώς.
Αντ’ αυτού ο Δήμος προχώρησε στο κλείσιμο του 1ου Βρεφονοπιακού σταθμού με αποτέλεσμα ένα στα τρία παιδιά να μείνουν εκτός και να μην προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό που συνεχώς και οι γονείς και οι εργαζόμενοι ζητάνε.
Σε εποχή κρίσης οι κοινωνικές δομές και παροχές του Δήμου είναι παραπάνω από απαραίτητες για να επιβιώσουμε. Και γι’ αυτό απαιτούμε:

.
• Την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων προσωπικού. Εδώ και ένα χρόνο επισημαίνουμε τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και στο 43%. Η «προσλήψεις» συμβασιούχων για μερικούς μήνες δεν μπορεί να δώσει λύση στην εύρυθμη λειτουργία των σταθμών και την ασφάλεια των παιδιών μας.
.

• Την κατάργηση των τροφείων ως μια πρώτη κίνηση ανακούφισης των οικογενειών μας.
Τα τροφεία έχουν επιβληθεί εδώ και τρία χρόνια παρόλο που δεν παίζουν κανένα ρόλο για τη βιωσιμότητα των σταθμών. Οι γονείς πλήρωσαν την περσινή χρονιά 126.500 ευρώ. Η κεντρική χρηματοδότηση 1.300.000) καλύπτει όλους τους μισθούς ενώ η χρηματοδότηση από το Δήμο καλύπτει τα υπόλοιπα έξοδα λειτουργίας των σταθμών. Τα τροφεία επιβλήθηκαν απλώς για να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι για όλες τις κοινωνικές παροχές πρέπει να πληρώνουμε...
.
• Η διοίκηση προχώρησε τις τελευταίες μέρες ακόμα παραπέρα: απειλεί να εισπράξει τα οφειλόμενα τροφεία μέσω των εφοριών στις οποίες ανήκουν οι «άτακτοι» γονείς!
Ομως ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος...

Σταύρος Τερζάκης
εκπρόσωπος γονέων
4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: