Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ:ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ - ΛΗΣΤΡΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από το http://www.a-po-drasi.gr/

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο της ως καθεστωτικής και αντιλαϊκής πλειοψηφίας, η Διοίκηση Σαράντη αποφάσισε τη συνέχιση της επιβολής τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και την αύξηση τους.

Υποβαθμίζοντας για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο με δικαιολογίες, όπως: το θέμα έρχεται έκτακτα γιατί αρχίζουν οι νέες εγγραφές και δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι σταθμοί, πήρε μια ακόμη αντιλαϊκή και ληστρική απόφαση, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους δημοτικές παρατάξεις, συλλόγους, εργαζομένους και γονείς.

Η Διοίκηση Σαράντη ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης, προχωρά με γοργά βήματα στην υλοποίηση της πολιτικής της, η οποία είναι: κλείσιμο και ενοποίηση βρεφονηπιακών σταθμών και μείωση των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτά. Όσοι σταθμοί παραμείνουν ανοικτοί, μετά και την οριστική κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης το 2012, θα συντηρούνται αποκλειστικά με φόρο – τροφεία των χρηστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαράντης αλλά και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων. Είναι βέβαιο ότι, όσο οι δημότες (και ειδικά του Καματερού) τους παρακολουθούν χωρίς να παρεμβαίνουν, στο τέλος της θητείας του καθεστώτος Σαράντη, θα έχουμε χάσει πολύ περισσότερα από τις αλυσίδες μας.

Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος, προτείναμε την κατάργηση όλων των τροφείων και δηλώσαμε την διάθεση μας να αγωνιστούμε για την εξεύρεση πόρων για τη συνέχιση αλλά και την αναβάθμιση των παροχών των βρεφονηπιακών σταθμών. Και τέτοιοι πόροι υπάρχουν αφενός σε όλους αυτούς που συνεχίζουν να κερδίζουν από την κρίση και αφετέρου στην κατασπατάληση των εσόδων των δήμων.

Παναγιώτης Τερζόγλου
Δημοτικός Σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: