Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!!!



                        ΄΄Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ΄΄

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Η Φωνή του λαού, λαμβάνοντας υπόψη την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτική και το Δημόσιο σχολείο εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών που δεν έχουν σταματιμό και σε όλη την εργατική τάξη το μόνο που θέλουνε είναι να φτάσουν τον κάθε εργαζόμενο στην εσχάτη εξαθλίωση και ισοπέδωση του διότι έτσι τους βολεύει.

 ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ; Συμπαραστεκόμαστε απέναντι στον δίκαιο αγώνα όλων των εκπαιδευτικών, διότι είναι και δικός μας αγώνας, αφορά και τα ίδια τα παιδιά μας. 
Οφείλουμε λοιπόν να συμπαρασταθούμε έμπρακτα όλοι οι γονείς των μαθητών στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό απέναντι στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, διότι αφορά γενικότερα την παιδεία που θέλουν να την υποβαθμίσουν και να την κομματιάσουν. 
 Καλούμε επίσης την Δημοτική Αρχή, λοιπές αντιπολιτευόμενες Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, καθώς και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων, να πάρουν ανάλογη δημόσια θέση, εάν δεν έχουν πάρει, για τα όσα διαδραματίζεται στην παιδεία μας από την κυβέρνηση που με νομοσχέδιο προσπαθεί να δώσει το τελειωτικό κτύπημα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με στόχο την μόρφωση των παιδιών μας. 
Γονείς και Κηδεμόνες, δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μείνουν τα παιδιά μας αμόρφωτα επειδή το επιθυμούν ή να μορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου. 
 Έχουμε χρέος όλοι μαζί να τους σταματήσουμε για να μην έχουμε ένα σχολείο που θα αφήνει αμόρφωτα τα παιδιά μας,να αγωνιστούμε για μία παιδεία που θα μορφώνει πολύπλευρα και ολοκληρωμένα τα παιδιά μας. Είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση της Παιδείας μας που θέλουν να την φτάσουν χαμηλότερα από ότι είναι. 
Είμαστε στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά είμαστε και στο πλευρό συνολικότερα των εργαζομένων. Είμαστε αντίθετοι με το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο το οποίο καταργεί τη γενική μόρφωση από τα ΕΠΑΛ, ενώ για τα γενικά λύκεια κάθε χρόνο περιορίζεται όλο και περισσότερο. Οι μαθητές εάν θελήσουν να «μπούν» σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα πρέπει να δώσουν 4 φορές πανελλαδικές εξετάσεις, δηλαδή θέλουν να πληρώνουμε διπλά και τρίδιπλα στα φροντιστήρια . 
 Χιλιάδες παιδιά θα πεταχτούν έξω από το σχολείο ενώ η σχολική διαρροή αυξήθηκε από 17% σε 19%. Μαθητές που θα θελήσουν να πάνε σε νυχτερινό σχολείο θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους, άρα ένας μαθητής από τα 13 έως τα 19 χρόνια του δεν θα μπορεί να συνεχίσει άμεσα το σχολείο.
 Θεσμοθετούν την μαθητεία στο 4ο έτος στα ΕΠΑΛ. Δηλαδή οι μαθητές θα εργάζονται χωρίς να λαμβάνουν χρήματα από κανέναν εργοδότη ούτε ένα ευρώ, δηλαδή τζάμπα, θα θησαυρίζει το κεφάλαιο εις βάρος των παιδιών της εργατικής τάξης. 
Θέλουν εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο να εκτελούν τις εντολές τους. Είμαστε ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου. Θα τους αφήσουμε; 
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!!! 

΄΄Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ΄΄ ΔΗΜΟΥ 
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: