Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος Β΄στον αγιασμό του 1ου Λυκείου Αγίων Αναργύρων



Την τελετή του αγιασμού στο 1ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων ετέλεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄.
Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, τους ιερείς που τον συνόδευαν, τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του 1ου Λυκείου, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης πραγματοποίησε τον εξής σύντομο χαιρετισμό:

Μακαριότατε, σεβάσμιοι πατέρες,
Φίλοι εκπαιδευτικοί και γονείς,
Αγαπητοί μαθητές,
Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου για καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες. Ευχές ειλικρινείς και μέσα από την καρδιά μου, γιατί στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, εσείς τα νέα παιδιά είστε η ελπίδα και το ψυχικό στήριγμα μας.
Καθώς έχετε φτάσει στις τελευταίες βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι απαιτήσεις από σας και οι κόποι που καταβάλλετε έχουν αυξηθεί. Έχετε όμως πλέον και την ωριμότητα να κατανοείτε ότι αυτοί οι κόποι είναι προς το δικό σας όφελος και συμφέρον.
Γιατί πλησιάζετε στις διαδικασίες επιλογής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στις αποφάσεις που θα καθορίσουν το επαγγελματικό σας μέλλον. Σε μια κοινωνία που γίνεται συνεχώς και πιο απαιτητική, πιο ανταγωνιστική, κάθε εφόδιο που συγκεντρώνετε, τυπικό και ουσιαστικό,  θα σας φανεί κάποια στιγμή χρήσιμο.
Η μόρφωση δεν αποτελεί όμως μόνον το εργαλείο για την κοινωνική ένταξη και την επαγγελματική απασχόληση. Είναι αξία από μόνη της, γιατί συμβαδίζει με την ψυχική καλλιέργεια και την ανάπτυξη της συνείδησης, της κριτικής ικανότητας, της δημιουργικής σκέψης. Όπως επίσης, ο εκπαιδευμένος άνθρωπος γίνεται  καλύτερος πολίτης και ενεργό μέλος του κοινωνικού συνόλου,
Φίλοι εκπαιδευτικοί,
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες μέσα στις οποίες αγωνίζεστε για να επιτελέσετε το λειτούργημα σας. Κατανοούμε τις διεκδικήσεις σας και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας. Γιατί βασικό αίτημα σας είναι να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες για την ομαλή και παραγωγική λειτουργία των σχολείων, τις συνθήκες για να έχουν τα παιδιά μας ποιότητα στην εκπαίδευση τους. Και κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει μ’ αυτό.
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Ο Δήμος έκανε όλες τις απαραίτητες εργασίες και παρεμβάσεις ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα από κάθε πλευρά, ασφαλή και λειτουργικά για να υποδεχτούν τα παιδιά μας. Θα είμαστε στο πλευρό γονιών και εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ώστε τα προβλήματα που ανακύπτουν να επιλύονται άμεσα και τίποτε να μην διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Μακαριότατε,
Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλης της πόλης για την τιμή που μας κάνετε με τη σημερινή σας παρουσία και την τέλεση του αγιασμού.
Καλή χρονιά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: