Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΚΕΔΕ:Συμπληρωματική ρύθμιση για τα χρέη προς τους ΟΤΑ








Τη συμπλήρωση της ρύθμισης των χρεών προς τους ΟΤΑ κατά αναλογία με ό, τι ισχύει για τις οφειλές προς το Δημόσιο, τη διαγραφή δηλαδή πέραν των προσαυξήσεων και των προστίμων, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με επιστολές του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει την ικανοποίηση της Αυτοδιοίκησης διότι αντιμετωπίστηκε γρήγορα και θετικά το αίτημα για ρύθμιση των χρεών προς τους ΟΤΑ.
«Όμως, τονίζει, τελικά η ρύθμιση για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ δεν συμπεριέλαβε την διαγραφή των προστίμων, όπως η σχετική ρύθμιση για τις οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά μόνο τη διαγραφή των προσαυξήσεων.
Όπως αντιλαμβάνεστε, οι δυνατότητες αποπληρωμής των χρεών αλλά και το ενδιαφέρον των οφειλετών περιορίζετε δραστικά από τη μη διαγραφή των προστίμων και ως εκ τούτου περιορίζονται πολύ οι ευεργετικές επιπτώσεις στα έσοδα των δήμων».
«Προς τούτο, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη συμπλήρωση της σχετικής ρύθμισης του Νόμου 4321/2015» καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: