Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Διαμαρτυρία στο Πειραματικό σχολείο των Αγίων Αναργύρων


Το Ποτάμι: Αν ήμασταν ΣΥΡΙΖΑ θα κάναμε κατάληψη - ΦΩΤΟ

Οι βουλευτές του Ποταμιού παράλληλα εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση κι ο κ.Μπαλτάς και γυρίζουν την Παιδεία 50 χρόνια πίσω και για την κομματική επέλαση στο χώρο της εκπαίδευσης.
«Στη σημερινή πρωτοβουλία δεν έχει έρθει μόνο ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Είμαστε όλοι εδώ για να προσπαθήσουμε να πούμε κάτι ξεκάθαρο στην Ελληνικό λαό, ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, άνευ λόγου, χωρίς καμία απαίτηση, χωρίς καμία συζήτηση με την ελληνική κοινωνία, αποφάσισε να γυρίσει την Παιδεία πενήντα χρόνια πίσω. Αποφάσισε να γκρεμίσει τα πρότυπα σχολεία, αποφάσισε να σταματήσει τα ξενόγλωσσα τμήματα στο πανεπιστήμιο, αποφάσισε να κάνει θεσμό τους αιώνιους φοιτητές και βέβαια παραδίδει ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα χέρια των κομματικών της φίλων μιας και, από τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης που όρισε, οι έντεκα είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας είναι ΑΝΕΛ και ο τελευταίος δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, μπορεί να προσχωρήσει στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η κατάσταση που θέλει να δημιουργήσει στην Παιδεία», είπε αρχικά ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:
«Εμείς με την Παιδεία δεν παίζουμε και ήρθαμε εδώ πραγματοποιώντας αυτή τη συμβολική ενέργεια έξω από ένα πρότυπο σχολείο στους Αγίους Αναργύρους, σε μία λαϊκή περιοχή, όπως είναι οι περιοχές που έχουμε μεγαλώσει, για να δείξουμε ότι αυτό το πράγμα δεν θα το ανεχτούμε. Δεν θα διακόψουμε τα μαθήματα όπως ξέρετε, βέβαια αν ήμασταν ΣΥΡΙΖΑ θα κάναμε κατάληψη για να δείξουμε την αντίθεσή μας. Δεν είμαστε όμως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε ΠΟΤΑΜΙ, θα αντισταθούμε, θα πολεμήσουμε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης και έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μαζί μας. Αυτή η άποψη που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι “η αριστεία είναι ρετσινιά” έρχεται από το πολύ άσχημο παρελθόν της Ευρώπης. Είναι η λογική της ήσσονος προσπάθειας, είναι η λογική του “δεν βαριέσαι αδερφέ κάποια στιγμή θα πάρω ένα πτυχίο, κάτι θα βρω στο Δημόσιο να βολευτώ” και αν θέλετε είναι η λογική που μας έφερε ως εδώ. Εμείς στην λογική του να καταργήσουμε ότι καλό υπάρχει αντιστεκόμαστε, και είμαστε στο πλευρό των μαθητών των γονιών των λαϊκών σχολείων που θέλουν να παραμείνουν πρότυπα και να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά. Βέβαια, και θα μου επιτρέψετε να το πω με κάθε σαφήνεια κάποιοι από ότι φαίνεται έχουν κάποια συμβόλαια με τα ιδιωτικά σχολεία και ένα από τα συμβόλαια είναι αυτό, να κλείσουν τα πρότυπα δημόσια σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: