Με επιστολή τους, εργαζόμενοι στον Οργανισμό Πολιτισμού
Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου μας, εκφράζουν τα παράπονά τους για την απουσία επικοινωνίας και για εκφοβισμό όπως αναφέρουν ότι δέχονται από το προεδρείο του Οργανισμού. Ολόκληρη η επιστολή:
ΠΡΟΣ
- Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού
- Πρόεδρο & ΔΣ ΟΠΑΔΑΑΚ
- Πρόεδρο & ΔΣ Διοικητικού Συμβουλίου
Θέμα: Ενημέρωση-διαμαρτυρία εργαζομένων εκπαιδευτικών του ΟΠΑΠΔΑΑΚ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠΔΑΑΚ
Οι εργαζόμενοι του πολιτιστικού κέντρου, εδώ και ένα χρόνο, δεν έχουν φωνή, καθώς δεν τους επιτρέπεται να έχουν τον οιονδήποτε αντίλογο στο λόγο του προεδρείου του οργανισμού μας. Δεν υπάρχει κανενός είδους διάλογος παρά μόνο καθεστώς τρομοκρατίας, εκφοβισμού και εκβιασμού.
Για πολλούς οι λέξεις «δημόσιος υπάλληλος» είναι κόκκινο πανί και αυτές οι λέξεις τείνουν να γίνουν συνώνυμο του “άχρηστου” και του “τεμπέλη” και γι αυτό έχουμε κατηγορηθεί.
Το ότι, είμαστε εκπαιδευτικό προσωπικό, επίσης δεν μας συγχωρείται. Μόνο που αν και δάσκαλοι, δεν απολαμβάνουμε τα προνόμια του δασκάλου, αφού τελούμε υπό το δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς των διοικητικών (μια αδικία που όλοι αναγνωρίζουν μα κανείς δεν ομολογεί). Διότι, ενώ οι δάσκαλοι ενός δημόσιου σχολείου μεγαλώνοντας ηλικιακά έχουν μειωμένο ωράριο (λογικό και αυτονόητο), εμείς αντίθετα, πέραν του διδακτικού εξαώρου, είμαστε υποχρεωμένοι σε επιπλέον δίωρη φυσική παρουσία στο χώρο μας.
-Ενώ εκείνοι, έχουν κανονική άδεια τις ημέρες των διακοπών εργασίας (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι), εμείς αντίθετα είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε φυσική οκτάωρη παρουσία στο χώρο μας.
-Επιπλέον, σε περίπτωση έκτακτης άδειας, είμαστε υποχρεωμένοι να αναπληρώνουμε τα μαθήματα, κάτι που δεν ισχύει σε άλλους κλάδους, όπου απασχολούνται εκπαιδευτές.
Σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που όλοι βαλλόμαστε από παντού, χρειαζόμαστε το προεδρείο να είναι δίπλα μας και όχι απέναντί μας…
-Χωρίς να επιβάλλει απάνθρωπους εργασιακούς όρους σε κτιριακά ακατάλληλες εγκαταστάσεις (χωρίς κλιματισμό, φωτισμό, ηχομόνωση, καθαριότητα, μάθημα σε διαδρόμους…).
-Χωρίς να αποδιοργανώνει τον, επί σειρά ετών, οικογενειακό μας προγραμματισμό (που ούτως ή άλλως δεν διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού) καταργώντας μας το πρωινό ωράριο, που εξυπηρετεί μέρος των δημοτών (φοιτητές και εργαζόμενοι με κυλιόμενο ωράριο) και επιβάλλοντάς μας το εξοντωτικό ωράριο ως τις 10 το βράδυ.
Η πείρα τόσων ετών έχει δείξει ότι το ευέλικτο ωράριο είναι αυτό που βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων μας. Και έχουμε αποδείξει με τη στάση μας, ότι ουδέποτε προκλήθηκαν απώλειες σπουδαστών εξαιτίας του ωραρίου μας, αλλά όποτε χρειάζεται κάνουμε υπερβάσεις αυτού. Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος πάντοτε καλύπτονται, καθώς προσαρμόζουμε το διδακτικό μας ωράριο έτσι ώστε, να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε μαθητή, λαμβάνοντας υπόψη πως δυστυχώς πια οι πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν την τελευταία προτεραιότητά του. Κάνουμε σαφές ότι, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να εργαστούμε! Η ‘αντίρρησή’ μας αφορά στις αυθαίρετες προσωπικές επιλογές του προεδρείου του οργανισμού που αφορούν στο καθημερινό μας ωράριο και κατ” επέκταση στη ζωή μας, χωρίς καμία απολύτως συζήτηση!
Οι εργαζόμενοι-εκπαιδευτικοί του πολιτιστικού κέντρου αναγνωρίζουμε ότι ορισμένες καταστάσεις δεν αποφεύγονται, λόγω νόμων. Όμως, περιπτώσεις, για τις οποίες κάποια εγκύκλιος δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε πρόεδρο να τις χειρίζεται κατά βούληση, θεωρούμε πως πρέπει να συζητιούνται, ώστε και ισορροπία-δικαιοσύνη να υπάρχει και η λειτουργία του οργανισμού να μην διαταράσσεται αλλά και ο εργαζόμενος να νιώθει… άνθρωπος!, ώστε απρόσκοπτα να αφοσιώνεται στο λειτούργημά του.
Όσον αφορά τους μουσικούς εκπαιδευτικούς, υπάρχουν πρόσφατες συλλογικές συμβάσεις των συλλόγων που ορίζουν ποιος είναι υπεύθυνος για τα θέματα λειτουργίας του ωδείου.
Αναφέρουμε συγκεκριμένα: την Π.Κ. 4/14.7.2015 «Ομοιοεπαγγελματική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» (μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών ΟΤΑ), καθώς και το ΦΕΚ Α-7-15.1.1966 άρθρο 18 «Περί ιδρύσεως ιδιωτικών μουσικών ιδρυμάτων» (πάνω στο οποίο στηρίζονται και τα δημοτικά ωδεία), τα οποία καθορίζουν σαφώς ότι, υπεύθυνος είναι ο καλ/κός δ/ντής του ωδείου (ο οποίος έχει από το νόμο τα ανάλογα πτυχία & εμπειρία) καθώς και ότι «επί παραβάσεων τελεσθεισών υπό οργανισμών ή νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου ευθύνεται ο εκπροσωπών ταύτα».
-Μουσικό-εκπαιδευτικό προσωπικού του Ωδείου Αγίων Αναργύρων-Καματερού
-Εκπαιδευτικό προσωπικό του Πολιτιστικού Κέντρου ‘Σπύρος Αποστόλου’
http://www.allhleggyi.gr/enimerosi-diamartiria-ergazomenon-ekpedeftikon-tou-opapdaak/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου