Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά και η σημερινή έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί δεν προτάσσουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίαςΓια μια ακόμα φορά στις 22 Οκτώβρη οι λαϊκές συνοικίες του δήμου μας ήταν
στο έλεος της πλημμύρας. Η επόμενη μέρα ξημέρωσε με μια γυναίκα νεκρή στο Καματερό.  Οι κάτοικοι της περιοχής μας πέρα από τα βάρη που τους έχει φορτώσει η καπιταλιστική κρίση, μετράνε τις μεγάλες ζημιές στο βιός τους και αντιμετωπίζουν το φόβο για την ίδια τους τη ζωή σε κάθε νεροποντή, όπως τραγικά επιβεβαιώθηκε και τώρα.
Για την κατάσταση αυτή δεν φταίει η κακή μας η μοίρα. 
Φταίει το γεγονός ότι οι γειτονιές μας και η Δυτική Αθήνα συνολικά είναι αθωράκιστη ακόμα και από στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα. 
Οι κυβερνήσεις διαχρονικά και η σημερινή έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί δεν προτάσσουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας επειδή κριτήριο για την επιλογή ενός έργου είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει η Περιφέρεια και η δημοτική αρχή που στηρίζουν αυτήν την πολιτική.
Τέρμα πια! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
ΟΛΟΙ την Τρίτη 27 Οκτώβρη στις 5μ.μ.
στη διασταύρωση των οδών
Θηβών και Κωνσταντινουπόλεως, στο Περιστέρι
για μαζική παράσταση διαμαρτυρίας
στην Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα
Διεκδικούμε:
ü Άμεση αποκατάσταση των πληγέντων στο σύνολο της ζημιάς
ü Έκτακτη επιχορήγηση του δήμου για αποκατάσταση ζημιών και επείγουσες παρεμβάσεις ανακούφισης
ü Να γίνουν άμεσα έργα αποκατάστασης των πρανών του Κηφισού
ü Να ολοκληρωθεί η διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς καθώς και των παραρεμάτιων. Να γίνουν εργασίες συγκράτησης των υδάτων στο Ποικίλο Όρος.
ü Να ξεκινήσουν εδώ και τώρα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στο πλαίσιο συνολικού σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης της Δυτικής Αθήνας

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: