Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Οι τρεις δήμοι εκτάκτου ανάγκης στον ΣκουρλέτηΤην ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης και συντονισμού των συναρμόδιων Αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στις περιοχές τους, αναγνώρισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους  Δημάρχους  Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκο Σαράντη, Αχαρνών  Γιάννη Κασσαβό και  Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο.
Οι τρεις Δήμοι, οι οποίοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία με ιδιαίτερη σφοδρότητα και με τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους τους, καθώς χάθηκαν έως και ανθρώπινες ζωές. Οι Δήμαρχοι περιέγραψαν δραματικά περιστατικά από τις ώρες που επλήγησαν οι επίμαχες περιοχές, αλλά και την καταστροφή που αποκαλύφθηκε στη συνέχεια. Εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε κατοικίες, καταστήματα και  υποδομές συνθέτουν την πραγματικότητα λίγες ημέρες μετά την καταστροφή.
Κοινή ήταν η άποψη που εκφράστηκε από τους Δημάρχους, ότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις τόσο για την ριζική  αντιμετώπιση  του προβλήματος με αντιπλημμυρικά έργα μεγάλου εύρους, όσο και για την αποκατάσταση των ζημιών στις συνοικίες των τριών Δήμων.
Ο   Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεσμεύτηκε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και ειδικότερα  ώστε να προωθηθεί ο αναγκαίος συντονισμός και να εξεταστούν  αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις δομικού χαρακτήρα στο Ποικίλο Όρος και στις παρυφές της Πάρνηθας, σημεία που εντοπίστηκαν από τους ίδιους τους Δημάρχους ως κομβικής σημασίας για την επιτυχία  κάθε σχετικού εγχειρήματος.

 http://www.myota.gr/index.php/k2-tags/2013-02-13-13-23-56/51-2010-07-19-11-12-46/7487-2015-10-29-08-19-00

Δεν υπάρχουν σχόλια: