Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Περιφέρεια Αττικής: Στο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. η ευθύνη του ρέματος της Εσχατιάς

 
Περιφέρεια Αττικής: Στο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. η ευθύνη του ρέματος της Εσχατιάς
Η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς - όπου ένα τριώροφο οίκημα κατέρρευσε κατά τη σημερινή φονική κακοκαιρία - ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, «που σημαίνει καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών».
«Η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. 
Ενδιάμεσα, η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών. Ήδη είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των πρανών σε διάφορα ρέματα της Αττικής.
Τέλος, η οριστική αντιμετώπιση του θέματος στο ρέμα της Εσχατιάς θα λυθεί με την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων διευθέτησης από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.
Στο σημείο, που "σημειώθηκε" το σοβαρό περιστατικό με την πτώση του τριώροφου οικήματος, στο ρέμα της Εσχατιάς, βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Κωνσταντίνος Φλώρος.
Ήδη, μέσω της Πολιτικής Προστασίας έχουν σπεύσει συνεργεία για την απομάκρυνση των υλικών που εμποδίζουν την κανονική ροή του ρέματος. 

 http://epoli.gr/perifereia-attikis-ypomedi-eythyni-rematos-a-82065.html?category_id=51

Δεν υπάρχουν σχόλια: