Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Αγ. Αναργύρων – Καματερού

Τραγικός είναι ο απολογισμός του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας
που έπληξε και την Αττική, καθώς νεκρή εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου στη Φρεαττύδα η 43χρονη, σε απόσταση 17χλμ από το σημείο όπου είχε παρασυρθεί από τα νερά, την Πέμπτη, στο Καματερό. 
Η Περιφέρεια Αττικής κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για τρεις μήνες τους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Χαϊδαρίου προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Εκτός από τη Δυτική Αττική πληγές από την κακοκαιρία μετρούν η Ηλεία και η Χίος.
Η 43χρονη, μητέρα δύο παιδιών, εντόπισαν στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου κάτοικοι της περιοχής. Λίγη ώρα μετά έφτασε στο σημείο ο σύζυγός της, ο οποίος την αναγνώρισε. 
Το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας ακινητοποιήθηκε στη διασταύρωση Ναπολέοντος Ζέρβα και Πετμετζά, στο Καματερό. Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο αλλά παρασύρθηκε όπως όλα δείχνουν από τα ορμητικά νερά .
 

Η φυσική δίοδος του νερού, που είναι απερίφρακτη στο σημείο, οδήγησε το σώμα της σε χείμαρρο παράλληλα στη Λ. Χασιάς και το Πάρκο Τρίτση, ο οποίος χύνεται στον Κηφισό ποταμό, στους Αγ. Αναργύρους. Πιθανότατα παρασύρθηκε σε όλο το μήκος του Κηφισού μέχρι την εκβολή του στο Ν. Φάληρο. Τα θαλάσσια ρεύματα μετέφεραν τη σορό στην πλαζ Παρασκευά, στη Φρεαττύδα.
Την περασμένη Πέμπτη στο Μενίδι έχασε τη ζωή του ένας 40χρονος άνδρας όταν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με τη μητέρα του παγιδεύτηκε από τα ορμητικά νερά.
Πλέον Άγιοι Ανάργυροι, Μενίδι, Καματερό μετρούν τις πληγές τους. Σπίτια πλημμύρισαν, περιουσίες καταστράφηκαν, δρόμοι υπέστησαν καθιζήσεις, κολώνες της ΔΕΗ έπεσαν.

Στο Καματερό κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία, κοντά στο ρέμα της Εσχατιάς. Αμέσως έσπευσε στο σημείο κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να απομακρυνθούν τα μπάζα για να μην προκληθούν περεταίρω πλημμυρικά φαινόμενα. Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε μέσα ενοίκους καθώς είχε εκκενωθεί από πέρυσι.
 
Στο ίδιο σημείο κινδυνεύει με κατάρρευση και ένα ακόμα κτίριο. Πρόκειται για μια επιχείρηση ελαστικών, ο ιδιοκτήτης της οποίας το έχει εγκαταλείψει από πέρυσι. Από τη δυνατή νεροποντή υποχώρησε μεγάλο τμήμα της επιχείρησης κάνοντας ορατά τα θεμέλια του κτιρίου και καθιστώντας το άκρως επικίνδυνο καθώς στην επόμενη νεροποντή δεν θα αντέξει και θα καταρρεύσει.
Η πυροσβεστική μόνο στην Αττική δέχθηκε πάνω από 3.800 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από σπίτια και αυτοκίνητα αλλά και άντληση υδάτων από την περασμένη Πέμπτη.
Καταστροφές σημειώθηκαν και αλλού. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν οι δήμοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Δ. Αχαΐας. 
Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Αγροτικές καλλιέργειες αφανίστηκαν μέσα στη λάσπη και τα νερά. Ενώ σοβαρά προβλήματα υπέστησαν και οι υποδομές της περιοχής.
Στο νησί της Χίου, το Μάρμαρο και η περιοχή του Σκαρδανά στα Καρδάμυλα πλημμύρισαν από την βραδινή έντονη βροχόπτωση ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Χίου από τις κατολισθήσεις.
Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει επιχειρήσει σε 10 σπίτια για άντληση υδάτων. Συνεργεία της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου που είχε παγιδευτεί στο δρόμο Αμάδων- Βικίου όπου ο δρόμος είχε μετατραπεί σε χείμαρρο.
 
Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Κολυβα Ελινα – Γιώργος Μαρινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: