Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΙΛΙΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΙΛΙΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας για τα θέματα της πόλης, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού ξεκινάει από Δευτέρα 04/04/2016 σειρά παρουσιάσεων σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής με θέμα «Προστατεύουμε τα Ζώα Δημιουργούμε Πολιτισμό». Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 
Με τον συντονισμό της Αντιδημάρχου, Μαρίας Παπαναγιωτάκη και του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου μας, έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πρώτες παρουσιάσεις σε αντίστοιχα σχολεία του Δήμου ενώ σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων προγραμματίζονται οι ημερομηνίες και για τις επερχόμενες παρουσιάσεις.
Οι παρουσιάσεις διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάζεται οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τα κατοικίδια ζώα, ωστόσο περισσότερη έμφαση δίνεται στα αδέσποτα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Επίσης, παρουσιάζεται το πρόγραμμα δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος για τη διαχείριση του θέματος καθώς και οι δράσεις που προγραμματίζονται. Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, τα παιδιά ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε συζήτηση θέτοντας όλες τις απορίες που έχουν γύρω από τη φροντίδα των ζώων και την προστασία τους και, τέλος, ο εκπαιδευτής ζώων πραγματοποιεί βιωματικές ασκήσεις σχετικά με τα ζώα προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν καλύτερα την πληροφόρηση.
“Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να αναπτυχθεί μια νέα, υγιής και υπεύθυνη στάση απέναντι στα ζώα και αυτό πρέπει να ξεκινά από το σχολείο με τη σωστή ενημέρωση” εξηγεί η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Παπαναγιωτάκη Μαρία. 
Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο πρόγραμμα οργανώνεται σε Δήμο της Δυτικής Αθήνας. Ο Δήμος μας υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς πέρυσι η δράση αυτή σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς για τη συνέχισή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: